El Periódico - Català

Ricky torna al bàsquet i Espanya es queda a la vora

La selecció de Scariolo va caure amb Letònia (75-79) a Saragossa la nit en què el base va tornar després de gairebé un any sense jugar per un problema de salut mental.

- MARCOS LÓPEZ

Allà ho va deixar, allà va tornar. Amb Espanya va parar. Amb Espanya va tornar, i va abandonar aquell lloc fosc on el va portar la seva ment. De l’NBA a Saragossa, amb més de 10.000 persones omplint el pavelló Príncipe Felipe assistint a un retorn esperat durant sis mesos i 17 dies. Ricky Rubio ha tornat. I la selecció de Scariolo es va quedar sense donar-li el triomf que tant li hauria agradat en la seva tornada perquè va caure amb Letònia a casa (75-79).

El base del Masnou no jugava un partit des del 23 d’abril de l’any passat amb el Cleveland Cavaliers en un duel de play-off contra els Knicks de Nova York. Després, Ricky va abandonar el bàsquet, l’esport que apassiona i adora. Per això, quan va trepitjar el parquet aragonès, mentre era presentat amb llums, so i escenograf­ia americana, es va emocionar. Va mirar al cel, es va tocar el cor i es va sentir presoner dels nervis, com si fos un rookie. I ho era llavors.

En el quintet titular

Ricky va sortir en el quintet titular de la selecció espanyola, que s’enfrontava a la moderna i coral Letònia, un equip atrevit, que juga un bàsquet ràpid i dinàmic, amb un excel·lent encert en el llançament exterior: quatre triples anotats de sis intents en el primer quart, cosa que va obligar Scariolo a sol·licitar el temps mort perquè el marcador convidava a la preocupaci­ó (11-21). En aquells moments, Ricky el mirava des de la banqueta, perquè Scariolo el va voler protegir. Només cinc minuts i mig d’activitat. Després d’aquest llarg viatge («mai m’he sentit sol», va confessar el base del Masnou) lluitant contra el problema de salut mental, va aparèixer en el quintet inicial i va estar cinc minuts i mig a la

Parcials del partit:

14-23; 23-17; 20-17; 18-22.

 ?? Javier Cebollada / Efe ?? Ricky Rubio, durant el partit d’ahir a la nit.
Javier Cebollada / Efe Ricky Rubio, durant el partit d’ahir a la nit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain