El Periódico - Català

Hisenda amplia les campanyes d’avisos contra les incidèncie­s en l’IRPF

- AGUSTÍ SALA

Hisenda ampliarà les campanyes d’avisos en l’IRPF per facilitar la correcció d’incidèncie­s en les declaracio­ns abans d’una eventual actuació de l’Agència Tributària, dins de les accions per fomentar el compliment voluntari de les obligacion­s fiscals, segons les directrius del pla de control tributari per a aquest any publicat pel Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). En les últimes campanyes de la renda s’han produït enviaments de cartes a amos de vivendes de lloguer, entre d’altres, per recordar-los que cal consignar els ingressos per aquesta activitat en la declaració.

A més, després d’impulsar el 2023 la simplifica­ció del llenguatge dels documents utilitzats amb més freqüència en la seva relació amb el contribuen­t, l’Agència continuarà en aquesta línia amb els d’acords d’ajornament i les providènci­es de constrenyi­ment. Les directrius destaquen també en aquest 2024 l’inici d’un model unificat de prevenció i control amb el focus posat en el compliment voluntari, incrementa­nt la coordinaci­ó de les actuacions dels òrgans de control intensiu i extensiu, evitant als contribuen­ts càrregues indirectes excessives a través d’un sistema de segmentaci­ó del cens i enfocant en tot moment la comprovaci­ó de les activitats econòmique­s cap als contribuen­ts que presentin un risc més gran.

També s’ha fet un altre pas per estrènyer el control sobre el comerç electrònic. I, en concret, sobre els venedors estrangers que simulen ser a Espanya, operen a través de plataforme­s digitals i eludeixen el pagament de l’IVA. Aquests operadors es registren aquí i són subjectes passius d’IVA per les vendes que realitzen consumidor­s finals a Espanya, però no estan realment establerts en territori espanyol i, en aquests casos, són ells i no les plataforme­s els que haurien de declarar i ingressar l’impost. Al no estar establerts a Espanya es complica la comprovaci­ó de la seva tributació, afirmen fonts del fisc.

L’IMV és una prestació variable que té per objectiu completar els ingressos mensuals d’una família fins a assolir la renda garantida mínima establerta per a cada tipus d’unitat familiar. Per exemple, per a una família formada per un sol adult, la renda garantida està fixada en 604,21 euros al mes el 2024. Per a una llar formada per dos adults i dos menors, la renda garantida és de 1.148 euros al mes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain