El Periódico - Català

Les 3 capitanes ho van canviar tot

Alexia Putellas, Irene Paredes i Jenni Hermoso, conegudes com les ‘dinosaures’ en la selecció, lideren un equip que insisteix a allargar el seu històric cicle triomfal. «Fa un any, molt poca gent donava un duro per nosaltres».

- LAIA BONALS

Els van robar la foto del Mundial. Espanya va aixecar la copa que ningú pensava que portaria el seu nom, però al vestidor li va quedar un regust agredolç. Jorge Vilda va treure la capitania a Irene Paredes, Alexia Putellas i Jenni Hermoso, per això no van ser elles les que van aixecar el trofeu. Des de fa anys, les tres han sigut els pilars fonamental­s en aquest vestuari. Les tres dinosaures, els anomenen. Ara, aquesta foto que mai va ser però que sempre hauria d’haver sigut, l’hem tingut amb la Nations League. Paredes mirava a càmera segons abans de recollir la copa i assentia. Per fi es feia justícia. Va cridar a Alexia i Jenni perquè l’acompanyes­sin. Les tres, recolzades per les seves companyes, van alçar el trofeu al cel de Sevilla mentre el confeti tenyia d’or La Cartuja.

«Fa un any molt poca gent donava un duro per nosaltres i mira els sis mesos i mig que portem. Una passada», reconeixia Paredes, somrient, amb la medalla de campiona penjada al coll. La central va debutar amb la selecció espanyola el 2011. La realitat de l’equip, que ara ella lidera, era radicalmen­t oposada. Ha estat en els moments més foscos i s’ha anat erigint com

José Luis Roca + elperiodic­o.cat /ca/fotos/ una líder i portaveu de forma natural. I aquesta és una de les claus. No ho va buscar ni ho va incentivar de forma artificial. Els tres referents d’aquest vestidor ho han sigut gràcies al seu paper determinan­t en moments clau, d’una manera totalment orgànica que ha calat en les companyes, que les miren amb orgull i admiració.

Han sigut allà per a totes, malgrat que no ha sigut un any fàcil per a cap de les tres. Irene ha encadenat

Vilda va treure la capitania a les jugadores que ara són els pilars de ‘la Roja’

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain