El Periódico - Català

Lamine és l’únic que entén el Barça

Un gol del genial adolescent allibera l’equip blaugrana contra el Mallorca en una altra nit trista i a l’avantsala de la visita del Nàpols.

- FRANCISCO CABEZAS

La vida té gràcia quan no entens res del que passa. A tot estirar, que una criatura com Lamine Yamal sigui qui salva el Barça d’un altre escarni, ara contra el Mallorca, mentre l’afició fa l’onada al desballest­at parc d’atraccions de Montjuïc.

Un dia admires un entrenador (Javier Aguirre), no tant pels seus èxits, que són molts, sinó per fer pinta de tastador de whisky. Un altre et poses les mans al cap perquè un dels anticristo­s del laportisme, Toni Freixa, passa d’odiar el president a admirar-lo com si fos el David de Miquel Àngel, canviant les empentes de carrer per les abraçades de la gent de bé. I al següent et despertes desitjant que algú reuneixi les set Boles de Drac. Fora que el drac Shenron, aquell bitxo que concedia desitjos creat pel recentment mort mangaka Akira Toriyama, existís i podria també treure el Barça de Xavi d’entre els morts. O, posats a fer, exorcitzar Freixa, si és que l’han posseït.

Hihacoses,noobstant,ques’entenen de meravella. Com que Pau Cubarsí, als seus 17 anys, sigui ja el millor central de la plantilla (ell sol es vafercàrre­cdeduesbès­tiescomMur­iqi i Larin mentre Iñigo Martínez naufragava). O com que un altre jove del planter, Marc Guiu, passés per davant de Vitor Roque el dia en què

BARCELONA: Ter Stegen (6); Kounde (6), P. Cubarsí (7), I. Martínez (5), Cancelo (5); Christense­n (5), Gündogan (7), Raphinha (5); Lamine Yamal (8), M. Guiu (5) i J. Félix (4). Tècnic: Xavi Hernández (5). Canvis: Fermín (6) per Raphinha (m. 37); Lewandowsk­i (6) per M. Guiu (m. 61); V. Roque (6) per J. Félix (m. 61); O. Romeu (s. q.) per Gündogan (m. 87).

MALLORCA: Rajkovic (7); G. González (5), Nastasic (6), Raíllo (6), Copete (6), Lato (6); Darder (6), Samu (5), Morlanes (6); Larin (6) i Muriqi (6). Tècnic: Javier Aguirre (6). Canvis: D. Rodríguez (5) per Morlanes (m. 61); J. Costa (5) per Lato (m. 70); A. Sánchez (6) per Darder (m. 71); Abdón Prats (s. q.) per Larin (m. 82); Radonjic (s. q.) per Copete (m. 82).

GOLS: 1-0 (m. 73), Lamine Yamal.

ÀRBITRE: Iglesias Villanueva

(6). T. GROGUES: I. Martínez, Samu.

ESTADI: O. Lluís Companys. 38.225 espectador­s.

Lewandowsk­i tenia descans. Xavi no técapincon­venientaco­ntradirDec­o, no al púlpit mediàtic, però sí al vestidor. El fitxatge que el director esportiu va encaixar amb calçador d’or al mercat d’hivern –i que va servir d’excusa per no fitxar un migcampist­a després de la lesió de Gavi– no serveix a l’entrenador ni per ser titular contra el Mallorca.

Iaixí,ambl’invisibleO­riolRomeu també escalfant banqueta, Xavi va resoldreel­dramad’haverdered­ibuixarlas­alademàqui­nessensePe­drini De Jong ressituant peces. Gündogan, l’únic que sembla saber de què va l’oficidecen­trecampist­a,esvatrobar que els seus dos companys en l’eix eren Christense­n i Raphinha, un central convertit de sobte en una cosa així com un migcampist­a sense brúixola, i un extrem amb nervi i senseregat­quearaelse­uentrenado­r intenta disfressar en volant.

El primer acte, amb tot, estava cantat.JavierAgui­rreenvaten­irprou ambordenar­unapressió­individual­a la sortida i una defensa que tanqués passadisso­s interiors (5-3-2) per desconcert­ar el Barça. Xavi, sancionat,intentavat­robarsoluc­ionsdesde la cabina de Montjuïc en la qual es va tancar amb el Nàpols-Torí (1-1) posat a la tele. Mentrestan­t, el seu germàiassi­stent,ÒscarHerná­ndez,veia com els futboliste­s del Barça amb prou feines es movien. Ni tenien espais, ni eren capaços d’entendre les indicacion­sdeGündoga­n,quefeiade futbolista­ientrenado­rmentreint­entava calmar la seva desesperac­ió.

La frustració del centrecamp­ista alemanyvaa­ugmentarqu­anlivatoca­r fallar el penal amb què el Barça hauria pogut maquillar el seu deficientp­rimeracte.LamineYama­lhavia llançat en carrera Raphinha, que va acabar rodant a l’interior de l’àrea desprésque­Copetelitr­epitgéselt­urmell –acció que va haver de detectar el VAR perquè l’àrbitre corroborés la pena màxima–. Gündogan, no obstant, va tirar fluix i a mitja altura, un regal per al meta Rajkovic. Per si no

Gündogan, que va fallar un penal, va jugar en un mig del camp sense centrecamp­istes

 ?? Jordi Cotrina ?? Lamine Yamal executa la rosca amb què va brindar el triomf al Barça contra el Mallorca, ahir a Montjuïc.
Jordi Cotrina Lamine Yamal executa la rosca amb què va brindar el triomf al Barça contra el Mallorca, ahir a Montjuïc.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain