El Periódico - Català

Landa planta cara abans que Pogacar remati a la Volta

L’astre eslovè va aconseguir la segona victòria seguida i va ser l’únic que va respondre a un ferotge atac del corredor alabès a set quilòmetre­s del cim de Port Ainé.

- SERGI LÓPEZ-EGEA

Amb el dipòsit sense combustibl­e no es pot pujar un port perquè el cotxe es pot aturar en qualsevol moment. Quan s’ataca a 7,4 quilòmetre­s de meta, tot en pujada, la meta al cim de Port Ainé, Volta 2024, cal evitar el punt vermell, el que apareix quan es mira el ciclocompu­tador, anar al límit i pensar en dècimes de segon que seguir Tadej Pogacar és una bogeria que només es convertirà en un desastre total.

Mikel Landa, segon de l’etapa, com dimarts a Vallter 2000, segon de la general, va atacar des de lluny. Però no ho va fer com s’acostumava a fer en totes les carreres fins que van aparèixer monstres com Pogacar; és a dir, per guanyar l’etapa i per posar-se líder de la general. Ara, quan aquests corredors que triomfen en tots costats acudeixen a una carrera com la Volta, a ciclistes com Landa només els val ser segons. I ja és molt, moltíssim, el màxim i un èxit total de cara a la resta de corredors que pedalen en una altra dimensió.

Proesa personal

Landa, a la meta de Port Ainé, es mostra feliç. Refresca, però li cauen les gotes de suor per sota del casc, es treu els mocs, se’l veu concentrat en la prova i convençut que si diumenge arriba a Barcelona en segon lloc de la classifica­ció serà una proesa personal. «No vaig voler sobrepassa­r la línia vermella», afirma, i recorda que quan va atacar, quan va moure l’arbre de la Volta, només Pogacar li va respondre. ¡Bravo per intentarho!