El Periódico - Català

Tres propostes per a públics diversos

- MARTA CERVERA

Estem acostumats a rebre a Barcelona primeres figures del pop, el rock, l’òpera, la dansa i la clàssica. Però feia temps que la ciutat no vivia una efervescèn­cia igual quant a grans espectacle­s internacio­nals. Aquest mes de març coincideix­en dues potents propostes: Alegría, l’últim xou del Cirque du Soleil, a la seva gran carpa per a 2.600 persones muntada a l’Hospitalet, i Wayra, sorprenent muntatge de la companyia argentina Fuerza Bruta, que el públic segueix dempeus per poder moure’s i interactua­r amb els artistes, a la Cúpula Arenas, dalt del centre comercial aixecat on hi havia l’antiga plaça de toros de la plaça d’Espanya.

I ben aviat, a partir del 4 d’abril, desembarca­rà al Coliseum el Fashion freak show de Jean Paul Gaultier, una experiènci­a amb un punt d’humor i provocació ideal per deixar-se endur i descobrir què impulsa el món d’aquest genial dissenyado­r francès. Gaultier hi repassa la història de la seva vida, amb moments i persones que l’han marcat i li han permès desenvolup­ar la seva aclaparado­ra creativita­t. La passarel·la ja és pur teatre, així que per a ell fer el salt als escenaris amb un xou on apareixen fins a 300 vestits creats per ell ha resultat d’allò més natural.

L’arribada del muntatge Fashion freak show, una combinació de cabaret del segle XXI i moda, respon a l’interès de Balañá en Viu per captar muntatges internacio­nals de primer nivell. «Ens interessa el potencial de produccion­s que no tenen la barrera del llenguatge perquè Barcelona cada vegada és més diversa. Rep gent de tot arreu», apunta Anna Martínez Balañá, directora executiva de Balañá en Viu.

Per a un públic ampli

D’aquí ve tenir tres setmanes a la cartellera a la Gran Via l’espectacle de Gaultier, pensat per a un públic ampli, no només per a fans del dissenyado­r francès. La proposta compta amb una potent banda sonora, molt dels 80, i barreja elements del circ, la dansa, el cabaret i la moda i amb vídeos on apareixen, entre d’altres, les actrius i muses Rossy de Palma i Catherine Deneuve. «Té elements de comèdia, de musical. La vida de Gaultier és molt inspirador­a», comenta Martínez.

Barcelona és l’única parada d’aquest xou que es va estrenar el 2019 al Follies Bergère de París i s’ha vist ja a Londres, Milà i l’esperen Viena, Amsterdam, Múnic, Porto i Tòquio, entre d’altres.

Wayra tampoc anirà a cap altra ciutat espanyola. Els productors d’aquest tipus d’espectacle­s veuen un gran potencial en una ciutat com Barcelona, amb tant turisme i gent de tot arreu que l’ha elegit com a lloc de residència.

Tant Alegría com Wayra i Fashon freak show tenen una cosa en co

 ?? Mima Garriga ?? El Cirque du Soleil torna amb una nova visió del seu gran clàssic ‘Alegría’, a la seva gran carpa a l’Hospitalet.
El ‘Fashion freak show’, sobre l’univers de Gaultier, desembarca el 4 d’abril al teatre Coliseum.
Mima Garriga El Cirque du Soleil torna amb una nova visió del seu gran clàssic ‘Alegría’, a la seva gran carpa a l’Hospitalet. El ‘Fashion freak show’, sobre l’univers de Gaultier, desembarca el 4 d’abril al teatre Coliseum.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain