El Periódico - Català

Cinc pilots espanyoles correran el mundial de motos femení

- BEGOÑA GONZÁLEZ

Eren molts canvis alhora: trasllat de ciutat, canvi d’equip i començava a viure a La Masia.

La seva precocitat per trencar rècords és sorprenent. Amb 16 anys, un mes i 19 dies, es va convertir en la futbolista més jove a debutar amb l’equip femení blaugrana, i també a jugar davant l’etern rival, el Reial Madrid, amb 16 anys, tres mesos i 11 dies. La jove de 17 anys s’ha convertit en la jugadora més jove a marcar un gol en un Reial Madrid– Barcelona amb 17 anys i 116 dies, superant Ansu Fati.Aquestdium­enge,lamadrilen­ya tornarà a tenir l’oportunita­t d’enfrontar-se a l’etern rival en el clàssic de la Lliga F (18.00 hores, DAZN).

A més de xifres i la seva irrupció a lesllistes­d’assenyalad­es,unaaltrade les claus que permeten veure com és Vicky López és la seva relació amb el vestidorbl­augrana.Desquevaar­ribar al primer equip té una «germana gran». En diferents ocasions així s’ha referitaSa­lmaParallu­elo,ambquiha creat una dupla entranyabl­e. «Per a mi és com la meva germaneta. Està treballant superbé, i s’ho mereix moltíssim», va explicar la davantera amb una brillantor especial als ulls. L’aragonesa va arribar la mateixa temporada que la madrilenya i des d’un principi es van fer íntimes. El vestidor blaugrana viu un moment dolç. Una barreja gairebé quirúrgica entre novelles i veteranes s’entrellaça per crear un equip irrevocabl­e.

«Vicky té molt talent. Hem vist que en el moment en què se li dona l’oportunita­t és una altra joia que tenim a l’equip. Li fa falta treball i minuts. Cal tenir paciència amb les joves. Aquí hi ha molta exigència i molta pressió, però l’estem gestionant molt bé», confessa Irene Paredes, referent al vestidor i que sap a la perfecció l’exigència que hi ha al vestidor del Barça.

REIAL MADRID BARÇA 18.00 h.

Ana Carrasco, Beatriz Neila, Sara Sánchez, Andrea Sibaja i Pakita Ruiz són les cinc espanyoles que lluitaran per convertir-se en la millor pilot del món en el nou mundial femení de motociclis­me (WMWC) que començarà al juny. Totes cinc van atendre els mitjans ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya durant la celebració del World SBK i van llançar un missatge. «Fem que aquest primer any sigui un èxit», va demanar la més veterana i primera dona en guanyar un campionat del món de motociclis­me, la murciana Ana Carrasco.

«Estic contenta de poder aportar l’experiènci­a que he aconseguit en gairebé 11 anys com a pilot del mundial a aquest campionat. És important que, almenys al principi, estiguem totes les que som referents en altres competicio­ns perquè el nivell sigui el més alt possible», va dir Carrasco. «Encara no existia un mundial femení de velocitat, i, en canvi, sí que n’hi havia en motocròs, trial i enduro. Ens mereixíem aquest aparador per poder demostrar que som capaces també d’estar allà», va afegir la quatre vegades campiona d’Europa Beatriz Neila.

Un bon aparador

Segons va anunciar el director executiu de la competició, Gregorio Lavilla, el campionat, del que encara queda polir alguns detalls, tindrà una primera presa de contacte el maig a Cremona (Itàlia) perquè les pilots acabin de prendre mides al Mundial. «Aquest pot ser un bon aparador perquè les futures generacion­s s’inspirin», va dir la catalana Sara Sánchez.

Les pilots estan acabant d’adaptar-se a la moto amb què correran (una Yamaha YZF-R7) i al ritme del nivell més alt de competició. «Per a mi és un somni complert ser aquí», va afirmar la mallorquin­a Pakita Ruiz. «Estem posant els fonaments per al que pot arribar a ser aquest campionat en els pròxims anys», va remarcar Andrea Sibaja.

«En el moment en què se li dona l’oportunita­t és una joia per a l’equip», diu Irene Paredes La seva precocitat li permet trencar rècords, com la més jove a marcar en un Barça-Madrid

 ?? Jordi Cotrina ?? Vicky López durant el partit de Champions contra el Benfica.
Jordi Cotrina Vicky López durant el partit de Champions contra el Benfica.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain