El Periódico - Català

És igual que denunciïs

- Alba García

La víctima de Dani Alves va denunciar molt ràpid, cosa que de vegades és molt complicada psicològic­ament. Mai va canviar la seva versió dels fets, va renunciar a la indemnitza­ció perquè només volia justícia i que un violador anés a la presó perquè no tornés a repetir-se el mateix i, finalment, Dani Alves va ser declarat culpable. Després de passar tot aquest mal trago, la justícia ha decidit que un violador pagui una fiança, que es podia permetre sense problemes, i se’n surti de franc. La justícia espanyola ha ajudat

La pèrdua d’un ésser estimat pot ser una experiènci­a devastador­a que pot portar una persona a tenir un profund estat de dolor i tristesa que en nombroses ocasions descarrila en depression­s. Des de la meva experiènci­a, puc afirmar que les mascotes exerceixen un paper fonamental en un procés de recuperaci­ó emocional.

Les mascotes, ja siguin gossos, gats o d’altres, poden ser una font emocional grandíssim­a per a les persones que pateixen de depressió o altres trastorns mentals.

S’ha demostrat que la interacció amb animals redueix els nivells de cortisol, ja que en nombroses ocasions la seva companyia provoca una resposta de relaxació al cos humà que produeix una reducció notable dels símptomes d’ansietat i estrès. Aquesta interacció també fa que augmentin els nivells de serotonina i dopamina, els dos neurotrans­missors comunament coneguts com les «hormones de la felicitat».

La responsabi­litat que comporta tenir una mascota al teu càrrec ajuda a establir rutines que afecten positivame­nt persones amb trastorns mentals, amb grans dificultat­s a l’hora d’estructura­r la seva vida diària. En moments de molta soledat i aïllament, la presència d’aquests éssers aporta una companyia incondicio­nal que en molts casos comporta un fort consol emocional. Sens dubte, la meva mascota em va salvar la vida.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain