El Periódico - Català

Adidas retira el dorsal 44 d’Alemanya per la semblança amb les SS nazis

- EL PERIÓDICO

dreta del porter del Betis. I en el segon, ja amb la cama dreta de forma tan acrobàtica com eficaç, va ficar suaument la pilota a la xarxa andalusa burlant-se del saltironan­t peu esquerre de Rui Silva. El minut 91.45. Vist i no vist.

En cinc segons, el deliri a Montilivi, un vell estadi (va ser construït el 1970) que no pot resistir tantes emocions. Un lloc on Stuani ha construït una història irrepetibl­e i passen coses certament sorprenent­s.

En només vuit minuts

El davanter tan sols va jugar vuit minuts. «Li estic donant menys minuts dels que mereix, és el jugador més important de la història del Girona», va admetre després Míchel després d’aquest èpic 3-2 que el manté aferrat a la zona Champions. En vuit minuts va tocar quatre vegades la pilota. I en dos d’aquests quatre tocs va firmar dues rematades a porta. Tot en la mateixa jugada. El primer, amb l’esquerra; el segon, amb la dreta.

Té 37 anys i com diu Míchel juga poc. Tot just 730 minuts a la Lliga, eclipsat pel fenomen Dovbyk, i va anotar davant el Betis el seu vuitè gol. O sigui, un gol cada 91 minuts sortint sempre des de la banqueta. Tipus extremadam­ent fiable, que instal·la el seu sofà a l’àrea petita (quatre dels vuit gols són des d’allà, el més a prop possible de la porteria rival), amb una punteria que no envelleix: 32 rematades, 16 xuts a porteria i 8 gols.

O sigui, un de cada dos xuts entre els tres pals acaben amb l’uruguaià galopant per la gespa boig d’alegria. Com aquell diumenge plujós de Montilivi que permet al Girona entreveure la Champions, on una cosa va quedar clara. «El primer dia del Girona a Europa Stuani portarà el braçal de capità. És l’ànima de l’equip i del club», va confessar Míchel. I aquell dia és cada vegada més a prop.

La marca alemanya d’articles esportius Adidas va anunciar ahir el bloqueig i la retirada del dorsal número 44 de la samarreta de la selecció germànica de futbol a la seva botiga a internet, com a reacció a les crítiques que el troben massa similar al símbol de les SS. «Bloquejare­m la personalit­zació de les samarretes a la nostra botiga online», va dir a l’agència DPA Oliver Brüggen, portaveu d’Adidas. I és que en el nou disseny de la samarreta fet pel fabricant per a l’Eurocopa, el número 44 recorda els símbols gràfics de les conegudes com a Schutzstaf­fel (esquadres de protecció en alemany) del període nazi.

El disseny va despertar la polèmica a les xarxes socials fins al punt que des d’Adidas van haver de donar explicacio­ns. «La Federació Alemanya de Futbol (DFB) i el seu soci 11teamspor­ts són els responsabl­es del disseny dels noms i els números», va apuntar la marca.

«A Adidas hi treballen persones de gairebé 100 nacions, la nostra empresa defensa la promoció de la diversitat i la inclusió, i com a empresa ens oposem de manera activa a la xenofòbia, l’antisemiti­sme, la violència i l’odi en qualsevol de les seves formes», va comentar Brüggen. L’empresa va insistir que «qualsevol intent de promoure opinions divisives o excloents no forma part» dels seus valors, i van mostrar el seu rebuig «ferm» de qualsevol comentari que aquesta fos la intenció d’Adidas.

«Allà estava ell per fer bona la meva centrada», va dir Miguel de l’acció del triomf contra el Betis «El primer dia del Girona a Europa portarà el braçal de capità», va afirmar l’entrenador

?? Europa Press ?? Aleix Garcia i Stuani, que va marcar el 3-2 en el temps afegit, celebren sota la pluja la victòria a Montilivi.
Europa Press Aleix Garcia i Stuani, que va marcar el 3-2 en el temps afegit, celebren sota la pluja la victòria a Montilivi.