El Periódico - Català

Les energies renovables produeixen dos terços de l’electricit­at a Espanya

El vent, l’aigua i el sol d’aquest mes de març en van disparar la generació a nivells rècord

- DAVID PAGE

El desplegame­nt massiu de noves plantes renovables està provocant un sotrac històric en la producció d’electricit­at a Espanya. El sistema elèctric espanyol va aconseguir l’any passat per primera vegada produir més de la meitat de tota la seva energia amb instal·lacions de renovables i va desbordar la suma de nuclears, centrals de gas i les ja gairebé residuals plantes de carbó. El boom de les renovables ha començat a arribar a rècords fins ara impensable­s.

Les plantes renovables del sector elèctric espanyol van produir al març un total 14.591 gigawatts hora (GW h); així, van marcar un nou rècord i van disparar un 16% la generació verda de fa un any. Les

Aprovat inicialmen­t per resolució de l'Alcaldia núm. 745 de data 28.03.2024 el Pla especial de regulació d'activitats, molestes, nocives, insalubres i perilloses en establimen­ts i immobles i espais privats de Pallejà

S'exposa al públic el document esmentar per un termini d'un mes i estarà disponible en la seu electrònic­a d'aquest Ajuntament (www.palleja.cat) per consultar-lo. Durant aquest termini podrà ser examinat per qualsevol interessat, a l'efecte que es puguin presentar les al·legacions i/o reclamacio­ns que es considerin convenient­s.

Joan Parera Garcia Alcalde accidental Pallejà, 28 de març de 2024

Transcorre­gut el període d'exposició pública sense haver-se presentat reclamacio­ns, els acords adoptats restaran elevats a definitius, sense necessitat d'adoptar acord d'aprovació definitiva.

La secretària general, Aurora Corral García Cerdanyola del Vallès, 22 de març de 2024

Electrònic­ament https://ajuntament.barcelona.cat/informacio­urbanistic­a/cerca/

[introduint el número d'expedient que figura en aquesta publicació al camp “Cerca de planejamen­t”]

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain