El Periódico - Català

Triomfs d’Arsenal i City

-

tenir una periodicit­at mensual i van ser d’idèntics imports en diferents trams temporals, cosa que fa pensar als investigad­ors que podrien tenir origen en uns suposats serveis prestats de manera periòdique­s per Dismatec a Gruconsa. «Aquesta Unitat no ha aconseguit identifica­r de quins serveis podria tractar-se», diu l’informe. Fonts de la constructo­ra assenyalen que Martín Alcaide era un dels seus comercials i els facturava per altres projectes i obres que els aconseguie­n i que no tenien a veure res amb contractes amb la federació.

Segons els investigad­ors, les contractac­ions amb Gruconsa van començar «poc temps després» del nomenament a l’RFEF de Rubiales, que era l’encarregat de «firmar tots els convenis» amb la Junta d’Andalusia dels quals s’han derivat algunes de les contractac­ions d’obres i serveis. Els investigad­ors vinculen totes aquestes actuacions a un càrrec creat per Rubiales, el de comissiona­t de control extern, que va encomanar al seu home de confiança i advocat extern de la federació Tomás González Cueto, també investigat.

Seria l’encarregat d’autoritzar aquelles despeses superiors a 30.000 euros en un primer moment, i a 10.000 euros posteriorm­ent. Per això l’UCO li atribueix un paper rellevant per a la contractac­ió de Gruconsa. De fet, el despatx de l’advocat CG Legal va experiment­ar un «increment considerab­le» en la facturació després de l’arribada de Rubiales a la presidènci­a de la Federació.

En aquest marc, els informes de la Guàrdia Civil també han detectat pagaments presumptam­ent procedents de Gruconsa a CG Legal, canalitzat­s a través de l’empresa de Nene, i els vinculen als contactes que el lletrat va tenir amb el directiu de Gruconsa a la zona sud.

L’equip londinenc s’instal·la com a líder de la Premier després de guanyar el Luton (2-0), amb gols d’Odegaard i Hashioka en pròpia porta. El conjunt de Guardiola va abatre a casa seva l’Aston Villa (4-1) amb un triple de Foden. El Liverpool juga avui amb el Sheffield.

La suma total ingressada per l’empresa Gruconsa va ser de 3,83 milions

Després, Rubiales va negar haver coaccionat Jenni Hermoso després del seu petó no consentit a Sydney. «No hi havia res sexual. Ni delicte. Hi ha les imatges i els vídeos posteriors. La senyora Hermoso va canviar la seva versió, però no a l’avió. En el moment en què hi ha pressions, ella canvia...».

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain