El Periódico - Català

L’Arsenal somia contra un Bayern debilitat

-

Una vegada més, l’eliminatòr­ia de Champions convertida en tradició en l’últim lustre, quatre vegades disputada en cinc anys, amb la sola excepció de la temporada 2020-21, reclama el protagonis­me de la primavera del futbol. Reial Madrid i Manchester City enarboren la bandera de màxims representa­nts de la dialèctica que ha canviat el rumb d’aquest esport en els últims temps. Els blancs, com a grans exponents del futbol més tradiciona­l, el de tota la vida, el que també encapçalen el FC Barcelona, Liverpool, Bayern i Milan. Al davant, un City elevat als altars a còpia d’inversions multimilio­nàries a fons perdut, com el PSG, el Chelsea de l’ara proscrit Abramovich, potser a la llarga el Newcastle. A veure qui guanya aquesta vegada.

Són dos mons, dos planetes gegants que col·lideixen a quarts de final de la Champions, ronda que es destapa avui (21.00 hores) al Santiago Bernabéu i es tancarà vuit dies més tard a l’Etihad Stadium. Els dos últims campions de la Copa d’Europa cara a cara, la semifinal dels dos últims tornejos repetida ara de forma anticipada.

Duel d’estrelles

Pep Guardiola i Carlo Ancelotti. Erling Haaland i Jude Bellingham. Phil Foden i Vinicius Junior. Kevin de Bruyne i Toni Kroos. «Aquest partit ja és com un clàssic», deia ahir Guardiola amb encert. Difícil veure, ara com ara, res millor sobre un terreny de joc.

Arriba el Reial Madrid descansat gràcies a l’aturada de lliga per

▶ Amb el liderat de la Premier recuperat, l’Arsenal rep un Bayern que ja s’ha acomiadat de la Bundesliga. El conjunt anglès de Mikel Arteta se sent davant la gran oportunita­t de batre un rival que l’ha eliminat les últimes quatre vegades que s’han enfrontat.

▶ La Champions és l’última bala que li queda al Bayern, que tindrà l’avantatge de jugar la tornada a l’Allianz. La continuïta­t de Thomas Tuchel torna a estar en entredit després de les dues últimes derrotes, totes dues amb remuntades del rival, fet que ha multiplica­t les crítiques.

▶ L’Arsenal alinearà l’onze de gala, amb l’única absència de Timber. Manuel Neuer pot reaparèixe­r a la porteria del Bayern, igual com Coman, i Leroy Sané recuperarà la titularita­t. Müller seria el sacrificat. la final de Copa, sense disputar cap partit els nou últims dies, davant un City que ha jugat tres matxs en aquest interval, cosa que va motivar amargues queixes de Guardiola. I amb l’afegit que mentre que els blancs tenen molt marge a LaLiga (8 punts al davant del Barça a falta de 8 partits), l’equip que entrena el tècnic espanyol està immers en una cruenta lluita per la Premier: el City és tercer, amb un punt menys que Arsenal i Liverpool.

Res d’això, però, importarà quan l’àrbitre François Letexier doni inici a una nova nit europea de gala al Santiago Bernabéu. Com tampoc importaran uns precedents lleugerame­nt favorables al City, tot i que molt igualats. La temporada passada, els anglesos van aixafar el Madrid en la tornada de semifinals a l’Etihad, venjant l’eliminació de la temporada anterior en la mateixa ronda, amb aquells dos gols agònics de Rodrygo. Abans hi va haver unes altres dues eliminatòr­ies (201516 i 2019-20) amb una victòria per a cada un i una coincidènc­ia prèvia (2012-13) en la fase de grups.

I després hi ha, és clar, el morbo perenne que provoca cada enfrontame­nt de Guardiola contra el Reial Madrid. Serà el 24è partit entre el club blanc i l’entrenador català, que gaudeix d’un balanç considerab­lement positiu: 13 victòries, cinc empats i cinc derrotes. «M’agrada aquest negoci, m’ho passo bé i em paguen bé. M’agrada anar a camps, m’agrada això. Encara m’ho passo bé i seguiré mentre sigui així», va dir ahir Guardiola a la sala de premsa del Bernabéu.

Quatre blancs advertits

Ancelotti està obligat a jugar amb un ull posat en el partit de tornada, ja que el catàleg de futboliste­s que estan a una groga de complir el cicle que comporta suspensió és premium: Bellingham, Vinicius, Tchouaméni i Camavinga. «No em condiciona», va dir Ancelotti, amb aquella sensació de tipus impassible que res del que pugui passar el pertorba.

«La derrota és un patiment i la victòria és un alleujamen­t. La felicitat arriba amb els títols. El patiment és el que et manté viu. L’estrès i la pressió són gasolina per a mi», va deixar anar en la

 ?? Darren Staples / AFP ?? Guardiola parla amb Haaland durant l’entrenamen­t d’ahir del Manchester City.
Darren Staples / AFP Guardiola parla amb Haaland durant l’entrenamen­t d’ahir del Manchester City.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain