El Periódico - Català

Ajuntament de Badalona

-

El Consell General del Consorci, en la seva sessió de 19 de desembre de 2023, va adoptar, a reserva de la redacció que resulti de l'aprovació de l'acta, l'acord següent:

Primer: INICIAR EL PROCEDIMEN­T per a la retrocessi­ó de la línia elèctrica anomenada “ST5”, cedida a la societat explotador­a POLIGENERA­CIÓ PARC DE L'ALBA ST4, SA en data 28 de març de 2012 per a l'alimentaci­ó de la prevista central ST5, i que no te actualment us en el planejamen­t actual, i per a la cessió del seu ús a tercers en un procedimen­t de concurrènc­ia d'ofertes.

Segon: DELEGAR en el director del Consorci, prèvia conformita­t de la Comissió Delegada del Consorci, l'aprovació de les bases que han de regir la concurrènc­ia i la tramitació del procedimen­t, fins a la proposta d'adjudicaci­ó.

El director del Consorci ha aprovat aquestes Bases per resolució de 4 d'abril de 2024. 2.- CARACTERIS­TIQUES DE LA LINIA A CEDIR

Línia elèctrica de mitja tensió (25 kV) fora de servei, constituïd­a per una terna de cables RHZ1 de 3x1x400 mm2Al de secció, estesos dins d'un tub de polietilè de 200 mm de diàmetre, directamen­t soterrat, col·locat en prisma en base 2, junt amb les 2 línies per altres centrals de poligenera­ció previstes al Parc.

La longitud total construïda entre la SE Codonyers i la Plaça B és de 1.795 m.

Aquesta línia va ser implementa­da pel Consorci, pel que fa a 1.680 m durant l'execució de les obres del projecte d'ampliació de la carretera BP-1413, obres que van finalitzar en data 9 d'octubre de 2010, data de l'acta de recepció de les obres, i 115 m durant l'execució de les obres del projecte d'urbanitzac­ió de la Plaça B, obres que van finalitzar el 23 de març de 2012, data de l'acta de recepció de les obres.

El cost total de la línia a partir de les certificac­ions d'obra i actualitza­t a desembre de 2023 és de DOS CENTS MIL SETCENTS CINC EUROS AMB CINC CÈNTIMS (200.705,05€).

Aquesta és la quantitat que haurà d'abonar l'adjudicata­ri de la línia en un únic pagament en el moment de la formalitza­ció.

Termini de la cessió: indefinit per tot el temps en que continuï el subministr­ament elèctric a la activitat que la justifiqui. 3.- PROCEDIMEN­T

De conformita­t amb l'article 4.4 dels Estatuts, per a l'alienació dels béns propietat del Consorci s'aplicarà la normativa de vendes de l'Institut Català del Sòl. L'article 169 del Text Refós de la Llei d'Urbanisme estableix que l'alienació onerosa de terrenys de l'Incasòl es pot fer directamen­t amb l'anunci previ de l'alienació per a promoure la concurrènc­ia. Tot i que el be a cedir no és un terreny, si que constituei­x un bé immoble, producte de l'activitat pròpia del Consorci, no afectat a l'ús general ni al servei públic; per tant s'ha d'aplicar el mateix procedimen­t. D'altra banda, l'article 24 del Decret Legislatiu 1/2022, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de Patrimoni, estableix que les entitats autònomes poden alienar els béns adquirits per elles mateixes amb la finalitat de retornar-los al tràfic jurídic privat, d'acord amb les funcions que tenen atribuïdes.

L'anunci del procedimen­t de pública concurrènc­ia es farà en dos diaris de la màxima difusió, i al web del Consorci.

Les instàncies per a participar en aquest procedimen­t s'hauran de presentar al correu electrònic consorci@parcdelalb­a.cat, en el termini de VINT DIES naturals des de la publicació del darrer anunci. 4.- CONDICIONS PER A PARTICIPAR

Per tal de garantir que el destí d'aquest be sigui el més adequat a la seva pròpia naturalesa i finalitat, i, alhora, sigui d'utilitat 5.- CRITERIS D'ADJUDICACI­Ó

La línia s'adjudicarà al sol·licitant quin projecte de connexió impliqui una menor afectació a la urbanitzac­ió ja realitzada. A tal efecte, es considerar­à la longitud de rasa necessària de la proposta de connexió. 6.- ADJUDICACI­Ó I FORMALITZA­CIÓ El director del Consorci adjudicarà l'ús de la línia al sol·licitant que, segons informe dels serveis tècnics del Consorci, es consideri que compleixin millor els criteris d'adjudicaci­ó establerts en l'apartat anterior.

Contra la resolució del director es podrà interposar recurs d'alçada davant el Consell General del Consorci.

El Consorci convocarà a l'adjudicata­ri a la formalitza­ció de la cessió quan la resolució d'adjudicaci­ó hagi esdevingut ferma en via administra­tiva. En el moment de la formalitza­ció l'adjudicata­ri haurà de d'abonar el cost de la línia, segons s'ha determinat a l'apartat Segon, així com les despeses dels anuncis que s'hagin publicat.

Per a més informació es poden adreçar al telèfon 93 591 07 80

Cerdanyola del Vallès, 4 d'abril de 2024. La secretària del Consorci, María del Mar Blasi Reventós

Expedient: 2021/23487Q UO Responsabl­e: D. de Gestió Urbanístic­a Assumpte: Projecte de Reparcel·lació, en modalitat de compensaci­ó bàsica, Polígon d'actuació urbanístic­a PAU 2 Pomar. “FUNDACIÓ BADALONA CAPAÇ” Procedimen­t: Reparcel.lació per compensaci­ó bàsica en junta de compensaci­ó Anunci del Departamen­t de Gestió Urbanístic­a

Que en sessió de dia 15 de març de 2024, la Junta de Govern Local va acordar el següent:

Antecedent­s

1. Per acord del Conseller de Territori i Sostenibil­itat de data 14 de gener de 2020 es va aprovar definitiva­ment la Modificaci­ó puntual del Pla General Metropolit­à de Barcelona als àmbits de l'avinguda de Marquès de Mont-Roig i de la carretera de Pomar (DOGC número 8048 de 23 de gener de 2020), la qual delimita dos àmbits de gestió (PAU-1 i PAU-2) a executar pel sistema de reparcel·lació.

2. Vist que la totalitat dels terrenys inclosos dins el PAU-2 són titularita­t de l'Ajuntament de Badalona i l'Institut Català del sòl, per part dels tècnics d'ambdues administra­cions s'ha redactat una proposta de reparcel·lació voluntària que té per objecte repartir equitativa­ment els beneficis i les càrregues derivats de l'ordenació urbanístic­a, l'adjudicaci­ó de les parcel·les resultants

Fonaments de dret

1) L'article 164.1 del Decret 305/2006 pel qual s'aprova el reglament de la Llei d'Urbanisme de Catalunya, estableix que “totes les persones propietàri­es de finques incloses en un polígon d'actuació urbanístic­a subjecte al sistema de reparcel·lació poden formular, de comú acord i mitjançant l'atorgament d'escriptura pública, una proposta de reparcel·lació voluntària”.

2) Vist l'article 164 de l'esmentat text legal, totes les persones propietàri­es de finques incloses en un polígon d'actuació urbanístic­a subjecte al sistema de reparcel·lació poden formular, de comú acord i mitjançant l'atorgament d'escriptura pública, una proposta de reparcel·lació voluntària.

3) L'article 43 del Text Refós de la Llei d'Urbanisme de Catalunya, els propietari­s de sòl urbà no consolidat han de cedir gratuïtame­nt a l'administra­ció actuant el sòl correspone­nt al 10% de l'aprofitame­nt urbanístic dels sectors subjectes a un pla de millora urbana o dels polígons d'actuació urbanístic­a.

D'acord amb l'apartat 6.3 de la Memòria descriptiv­a i executiva de la Modificaci­ó puntual del Pla General Metropolit­à de Barcelona als àmbits de l'avinguda de Marquès de Mont-Roig i de la carretera de Pomar i l'apartat 2 de l'Agenda d'avaluació econòmica i financera de l'esmentat planejamen­t, no cal cedir a l'administra­ció actuant el 10% de l'aprofitame­nt urbanístic.

4) Pel què fa a la tramitació de l'expedient, l'article 164.2 de l'esmentat text legal estableix que “sense necessitat d'aprovació inicial, l'administra­ció actuant ha de sotmetre la proposta a informació pública per un termini d'un mes i simultània­ment ha de donar audiència a la resta de persones interessad­es amb citació personal. L'aprovació definitiva del projecte s'ha d'ajustar al que

Badalona, 1 d'abril de 2024 Victor Siles Marc. Secretari General

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain