El Periódico - Català

Dos reclusos inicien una gran baralla amb punxons a Lledoners

- J. G. ALBALAT GERMÁN GONZÁLEZ

Dos interns del centre penitencia­ri de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrad­a, Bages) van atacar ahir, cap a les 9.10 hores, un tercer intern amb un punxó d’uns 12 centímetre­s de llarg, segons va denunciar el sindicat UGT. La punxa va ser feta de manera manual amb un mànec i una barra metàl·lica, i amb una forma similar a un tornavís. Simultània­ment, sempre segons el sindicat, es van iniciar en el pati «diverses baralles molt violentes entre interns».

A més de denunciar els fets, la UGT també va posar el focus en què «no ha passat ni una setmana» d’una «greu agressió» al cap d’unitat de comunicaci­ons de Lledoners coincidint amb el final de Ramadà. La perillosit­at de les presons catalanes torna a estar en el punt de mira des que, el març passat, un pres Mas d’Enric matés la cuinera del centre amb una arma blanca i després se suïcidés.

En els últims dies els sindicats de funcionari­s de presons han començat a teixir acords amb la Conselleri­a de Justícia per millorar la seguretat als centres penitencia­ris catalans, tot i que encara falta per perfilar la trentena de mesures que la Generalita­t va posar sobre la taula en una reunió en què van participar la UGT, CCOO, la Intersindi­cal i CATAC. Com a novetat, es va plantejar la possibilit­at de limitar l’ús de ganivets a les cuines de les presons utilitzant aliments ja tallats per cuinar o que els estris que puguin ser perillosos, com els mateixos ganivets o les tisores, estiguin lligats a les taules de treball, segons fonts consultade­s per aquest diari.

També es van plantejar altres accions com, per exemple, el reforç i la formació de persones; botons d’alerta per a tots els profession­als que interactuï­n amb interns; o l’ús d’inhibidors de telèfons mòbils i drons.

 ?? Jordi Otix ?? Concentrac­ió contra la violència masclista a la plaça de la Vil·la del Prat de Llobregat.
Jordi Otix Concentrac­ió contra la violència masclista a la plaça de la Vil·la del Prat de Llobregat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain