El Periódico - Català

Parin d’expulsar la gent

- Pol Amat

Fa anys que Barcelona expulsa la gent i això genera uns problemes devastador­s en el seu entorn. Barcelona, parc temàtic, igual com Girona, la costa i tants llocs. S’ha de deixar d’expulsar gent, s’ha de garantir que un treballado­r d’allà pugui viure allà.

Algunes de les meves propostes per a això són: habilitar baixos com a vivendes; expro

Aquest diumenge, EL PERIÓDICO recull les conclusion­s d’informes científics que confirmen que una ciutat sostenible no és ni utòpica ni costosa. Diverses plataforme­s de científics, com Hope towns, recopilen desenes de solucions, a petita i gran escala, per crear entorns resilients davant el canvi climàtic. Així, el reportatge principal (amb una versió interactiv­a a la web ) reuneix algunes de les receptes de la mà del divulgador Javier Peña, que considera que «no es tracta de parlar de sacrificis, sinó del que guanyem amb aquests models de ciutat».

Barcelona és una d’aquestes ciutats que va abraçar la sostenibil­itat una mica tard, però el seu compromís per aconseguir un entorn més amable i saludable és ferm. El periodista expert en mobilitat Carlos Márquez repassa les mesures implementa­des a la capital catalana, dels eixos verds al transport públic zero emissions, passant pel sharing.

La zona de baixes emissions (ZBE), diu, és «el millor exemple de com l’acord polític permet que una mesura ambiental es perpetuï en el temps».

Fa 10 anys, el 27 d’abril del 2014, va ser canonitzat el papa Joan

Pau II, nou anys després

L’ascens de Bildu al País Basc és un altre dels assumptes analitzats a les pàgines dominicals, que també aborden la iniciativa del Govern per fer un reconeixem­ent al poble gitano i incorporen una entrevista amb la política del Partit Popular Andrea Levy.

 ?? ?? I
I

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain