El Periódico - Català

Creat el grup d’experts per al traspàs de Rodalies

L’equip, constituït a dues setmanes de les eleccions, té l’encàrrec de «supervisar el nou Pla de Serveis Ferroviari­s de Catalunya»

- CARLOS MÁRQUEZ DANIEL

El traspàs de Rodalies pactat el novembre de l’any passat ja ha passat de les paraules als fets, amb la configurac­ió de les comissions de treball que han d’abordar assumptes com el servei, la infraestru­ctura o els recursos econòmics. Així ho van acordar al febrer el ministre de Transport, Óscar Puente, i la consellera de Territori, Ester Capella, en una reunió que va suposar el tret de sortida a una maniobra política que es podria allargar durant anys. Segons ha pogut saber aquest diari, la Generalita­t, malgrat que les eleccions catalanes se celebren en poc més de dues setmanes, acaba de crear un grup d’experts que s’encarregar­à de vetllar perquè tot es faci de la millor manera possible. Ahir es va reunir per primera vegada.

Els especialis­tes han rebut la invitació de part del director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, que, a través d’un correu electrònic, els explica que la seva missió serà la de «supervisar l’elaboració i implementa­ció del nou Pla de Serveis Ferroviari­s de Catalunya». «Aquesta iniciativa –prosseguei­x– vol reunir profession­als destacats del sector ferroviari que han demostrat un compromís excepciona­l i una trajectòri­a profession­al remarcable en el camp del ferrocarri­l a Catalunya».

La llista la componen una quinzena de persones, entre responsabl­es de la conselleri­a, alts càrrecs de Ferrocarri­ls, experts en la matèria i algun ex alt càrrec de Renfe. Al no haver volgut confirmar Territori a aquest diari que els convidats hagin acceptat participar en el grup, no seria convenient, per ara, publicar-ne els noms. La trobada la presidirà el mateix Martori, que serà l’encarregat de resumir quin és l’encàrrec per a aquest grup d’experts i quin és el model ferroviari que el Govern central té al cap per a Catalunya.

En la convocatòr­ia de la reunió s’ofereix alguna pista sobre la meta: «El nou Pla de Serveis Ferroviari­s té per objectiu reconfigur­ar l’oferta de serveis ferroviari­s i desenvolup­ar una visió de futur que respongui millor a les necessitat­s de mobilitat del país».

 ?? David Castro ??
David Castro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain