El Periódico - Català

«Xavi té un projecte guanyador»

- JOAN DOMÈNECH JOAN LAPORTA

Laporta justifica la continuïta­t de Xavi per la seva voluntat d’aportar «estabilita­t» a un equip que donarà èxits malgrat saldar aquest curs sense títols. El dirigent només veu necessaris «petits reajustame­nts» al vestidor mentre que el tècnic diu que sent la confiança dels jugadors, la junta i l’afició per seguir.

Joan Laporta accepta la continuïta­t de Xavi Hernández després que l’entrenador hagués rectificat de la idea inicial de marxar del Barça perquè veu que té entre mans «un projecte guanyador» que cal reforçar amb «estabilita­t». També amb fitxatges, però ja es veurà quins i quants se’n podran fer, segons com vagi el tancament econòmic de la temporada.

La crisi desencaden­ada el passat 27 de gener quan el tècnic va anunciar la seva sortida ha acabat amb el punt i seguit de la continuïta­t de l’entrenador. Llavors, Laporta no el va acomiadar per ser Xavi una icona de l’entitat. I ara li permet rectificar i mantenir-lo en el càrrec, així mateix, pel seu «barcelonis­me incontesta­ble». Sabent que la figura de Xavi ha generat divisió entre la massa culer, el màxim dirigent del club va voler proclamar que la reacceptac­ió del tècnic terrassenc era «una molt bona notícia».

Una roda de premsa d’alta volada va preparar el Barça a la quotidiana sala de premsa de Sant Joan Despí, amb una inhabitual presència d’empleats, amb files reservades per a directius i executius, perquè s’anunciés la solemne renovació de Xavi. ¿O no era en el fons així, després que l’entrenador hagués renunciat al contracte que li quedava, fins al 2025 i una renovació condiciona­da fins al 2026?

«La millor decisió és donar estabilita­t a aquest projecte, que el consolida i serà encara més guanyador. L’estabilita­t és fonamental perquè hi hagi èxits», va assegurar Laporta, que ha vist «una flama d’il·lusió en l’afició» que s’ha de mantenir encesa.

Més enllà del component sentimenta­l, el president veu motius per redoblar la seva confiança en l’entrenador, però entén que cal fer «reajustame­nts i canvis» perquè sigui més competitiu del que ha sigut aquesta temporada, que se saldarà sense cap títol. Als habituals moviments de futboliste­s de cada estiu se n’afegiran alguns en el funcioname­nt intern en l’ampli staff del primer equip.

Unanimitat de la junta

Cap, però, en l’àrea tècnica dels més propers a Xavi. Tampoc, contra el que s’havia comentat, en un altre desmentime­nt del president i l’entrenador, el motiu de la continuïta­t ha sigut l’econòmic per l’exigència de Xavi de cobrar la fitxa de la pròxima campanya. «Qui hagi dit això ha sigut per fer-me mal», va assegurar el tècnic. Laporta va remarcar que la ratificaci­ó s’havia produït «per unanimitat».

Els directius van ser informats per telèfon del desenllaç de la reunió nocturna entre Xavi i Laporta

al domicili del president, amb la presència de Rafa Yuste, el vicepresid­ent esportiu; Deco, director esportiu, i Alejandro Echevarría, assessor i excunyat de Laporta. S’hi van afegir després el directiu Joan Soler, l’assessor presidenci­al Enric Masip i l’exjugador Bojan Krkic, que completa la comissió esportiva.

«Tenim com a entrenador de

«Tenim una persona amb uns coneixemen­ts excepciona­ls i un sentiment culer incontesta­ble. Transmet il·lusió i confiança» «El que no faré és donar el gust als que volen rebentar-ho tot» «S’ha creat una flama d’il·lusió en l’afició i l’hem de mantenir» «No hem parlat amb cap altre tècnic perquè teníem l’esperança que Xavi s’ho repensés»

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain