El Periódico - Català

Óscar Casas fa

El rodatge de la sèrie d’Atresplaye­r sobre la vida del campió ha recalat a Granollers, on s’han recreat els Jocs Olímpics de Sydney 2000. EL PERIÓDICO l’ha pogut visitar i xerrar amb els seus protagonis­tes.

- INÉS ÁLVAREZ

Sona l’himne d’Espanya al Palau d’Esports de Granollers que la tarda d’abril en què EL PERIÓDICO visita el rodatge apareix com un estadi dels Jocs Olímpics de Sydney 2000. Al podi, els gimnastes, després de rebre les medalles d’or, plata i bronze, es mantenen drets fins que la música deixa de sonar i s’ajunten per fer-se la foto oficial. El campió és Gervasio Deferr, interpreta­t per l’actor Óscar Casas, que amb la sèrie que prepara Atresplaye­r sobre la vida del gimnasta, El gran salto, fa un pas més (¿un gran salt?) en la seva ja exitosa carrera. Per tractar-se del seu primer personatge real, i viu, i per commovedor­a història que aquest arrossega. Una biografia convulsa que ja reflectia el llibre homònim, però que ara tindrà la seva versió audiovisua­l.

El director de la ficció, Roger Gual (Las chicas del cable, Instinto, El desorden que dejas), li dona unes indicacion­s abans de gravar alguns dels exercicis de terra, tombarelle­s, arrencades i caigudes de peu amb els peus junts que el jove actor haurà de realitzar per obtenir plans que donaran veracitat a les execucions olímpiques que faci un gimnasta real. Tot i que ell, sense ser-ho –o almenys fins fa dos mesos, que va començar el seu entrenamen­t al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i es va entregar a una fèrria dieta de proteïnes–, es llança per l’aire amb la seguretat d’un profession­al.

Sydney, Antenes i Pequín

Quan acaben les preses que s’havien d’obtenir aquell dia, els encarregat­s de la recreació canvien els cartells de Sydney 2000 pels d’Atenes 2004, Jocs Olímpics en els quals Deferr també va ser medalla d’or. I aquests donaran pas als de Pequín 2008, en els quals es va haver de conformar amb la plata. Ajudats, és clar, per recreació digital, que omplirà les grades ara buides, on només apareixen uns globus, de públic que vibri amb els triomfs dels esportiste­s. Una ambientaci­ó tan aconseguid­a que el mateix Deferr ha quedat gratament impression­at.

Graven totes les seqüències olímpiques juntes, perquè en aquells tres dies la localitzac­ió estava a Granollers, però d’allà anirien (fins a finals de juny, que acaba un rodatge que va començar el 4 d’abril) a altres llocs, com el Maresme, comarca on va viure, i la Mina, on l’olímpic ha muntat un gimnàs, com ens va descobrir el 2018 El foraster en el seu especial de TV3 sobre aquest barri barceloní.

I, tot i que la ficció, una producció d’Atresmedia TV i Diagonal (Banijay Iberia), abordarà dues etapes –els anys en els quals Deferr va ascendir al cel de l’Olimp i el seu descens als inferns, que s’aniran entremescl­ant al llarg dels capítols–, s’ha començat amb tot el

L’actor ha entrenat dur per tenir el físic del gimnasta, gran assessor de la sèrie

 ?? ?? El gimnasta Gervasio Deferr i l’actor Óscar Casas, al Palau d’Esports de Granollers, convertit en la pista de Sydney 2000.
El gimnasta Gervasio Deferr i l’actor Óscar Casas, al Palau d’Esports de Granollers, convertit en la pista de Sydney 2000.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain