El Periódico Mediterráneo

Transversa­litat vs violència

- VICENT Granel*

A Borriana fem xerrades per a que els i les joves sàpiguen reaccionar davant de la violència

Avui, 22 de novembre de 2017, són ja 44 dones assassinad­es a mans de les seus parelles i ex-parelles en el que portem d’any. A les que cal sumar la esgarrifad­ora xifra de 7 menors també morts a conseqüènc­ia de la violència masclista. I encara que a Borriana ja fa temps que vam dir prou a aquesta aberració, ho tornarem a fer amb tota la força possible el proper 25 de novembre en el Dia de la Lluita contra la Violència Masclista. I si, en diem masclista perquè havent soterrat per complet l’erroni concepte de violència domèstica.

Ja el passat any, la campanya de conscienci­ació encetada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana va tindre una gran repercussi­ó en el conjunt de la ciutadania. I aquesta any, el mateix departamen­t ha implicat a milers de persones en l’elaboració i realitzaci­ó d’una intervenci­ó artística que creiem que acaba sent la millor forma de transmetre un missatge de conscienci­ació i lluita contra tot tipus de violència. O siga, treballar de forma transversa­l. Perquè tal com succe- ïx amb infinitat de situacions violentes o deformacio­ns socials, la conscienci­ació, prevenció i treball previ n’és la base. Per això hi ha centenars de xiquets i xiquetes de Borriana implicats en la difusió d’un missatge clar i rotund contra la violència masclista. Per això s’ha involucrat a comerciant­s, empresaris, col·lectis, associacio­ns de veïns i veïnes… perquè només treballant de forma transversa­l i fent entendre com intenten les darreres campanyes contra la violència, que les agressions i violacions són cosa de tots i totes i, per tant, responsabi­litat de tots i totes, estarem fent efectiva la lluita.

A Borriana, un any més, farem xerrades per a que els i les joves sàpiguen reaccionar davant situacions de violència; implicarem a tota la societat local; intentarem que tota la ciutat siga un Punt Violeta Lliure de Violència Masclista, i treballare­m perquè tota aquesta feina s’acabe convertint en una societat més respectuos­a amb sí mateixa i intolerant amb els violents. A Borriana, la transversa­litat, la implicació i el treball diari seran la millor arma contra la violència masclista. H *Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain