El Periódico Mediterráneo

«I per Sant Blai, Font del vi»

- VICENT

La Font del vi és, possibleme­nt, la tradició més significat­iva, multitudin­ària i especial de les nostres festes patronals de Sant Blai. Una tradició que es remunta a 1984, i que encara perdura fins al dia d’avui. D’aquesta manera, els borrianenc­s i les borrianequ­es, i els nostre pobles veïns saben que les festes de Sant Blai han arribat a la ciutat. La tradició perdura: la Font del vi, els gojos a Sant Blai, els poemes de Batistet el Bessó, el rotllo, la fira i la processó, s’uneixen a una sèrie d’actes culturals i festius que han fet que les festes del patró de Borriana es reinventen més que mai, allargant la festivitat fins a un total de cinc caps de setmana seguits del mes de febrer. Unes festes que preludien les falles, i que ara han recobrat la importànci­a que mai s’havia d’haver perdut.

I és que de la mateixa forma que les festes de la nostra patrona, la Mare de Déu de la Misericòrd­ia, es viuen intensamen­t durant tota una llarga setmana, Sant Blai arriba al mes de de febrer amb tots els seus caps de setmana, i on el fet de reinventar-se ha sigut la clau de l’èxit per a que veïns i veïnes de Borriana no tinguen cap excusa per no eixir al carrer cada dissabte i diumenge i així gaudir de les variades activitats que s’han preparat al carrer.

La música, amb els concerts de Rozalén i Cafe Quijano, s’uneixen amb la fira d’art i música que ha nascut al nostre poble, i poc a poc, es fa més important. L’EMAC torna a la Casa de la Cultura amb més activitats que mai, i això cal afegir-li la festa de les paelles, amb més arrelament en els últims anys, i les novetats per al mateix dia del Patró, amb sorpreses per a la vesprada que fins ara quedava sense massa programaci­ó. La cursa de Sant Blai amb més de 2.000 xiquets i xiquetes, i les activitats de pilota valenciana retornen la tradició i la pràctica de l’esport valencià a la nostra ciutat.

Cinc caps de setmana per gaudir a Borriana de les seues festes, culturals i gastronòmi­ques, que com ja sabem a la nostra ciutat, ens preparen per a la festa fallera per excel·lència. Així, que tal com sabem que passarà el proper dissabte a primera hora del matí quan el barri de Sant Blai comence a bullir amb centenars de persones esperant el seu torn per seguir amb la tradició de la Font del Vi i l’esmorzar, volem que tot borrianenc i borrianenc­a puga fins i tot triar entre els diferents i variats actes que hem preparat pensant en ells i elles. Perquè si Sant Blai és el Patró de tots els veïns i veïnes de Borriana, la festa, la cultura i el carrer també ha de ser per ells i elles. A gaudir de Sant Blai! *Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain