El Periódico Mediterráneo

Trump a les portes

Firma invitada Tena*

- SILVERIO JOAQUÍN Serrano*

Dijous assistirem a un colp d’estat als Estats Units. A algunes persones ens va recordar un 23-F, però amb producció de pel·lícula americana --sense Bruce Willis--. Un president, en actiu, crida a les masses a assaltar el Capitoli quan s’anava a validar la presidènci­a del candidat que va guanyar les eleccions. Conseqüènc­ies? Ferits i morts. I un ridícul mundial retransmés en directe. Molt aclaridor també la manca de mascaretes en els assaltants. Però mirem els antecedent­s: Trump

Eva ser investit amb menys vots que Hillary Clinton. Eren les regles del joc i tothom ho va acceptar. Durant el seu mandat ha estat un president autoritari, alimentant escàndols dia sí i dia també. Destituint a la seua gent quan no li ballaven els nanos. Recordem que vam començar 2020 a les portes d’una Guerra Nuclear perquè el seu botó nuclear era més gran que el de Kim Jong-un. Recordem també que va negar la pandèmia. No cal mencionar les seues pataletes durant el recompte i setmanes posteriors, tot negant haver perdut i menysprean­t el sistema democràtic. Molt perillós.

Quan pensàvem que ens anàvem a desfer d’aquest personatge, fa el seu darrer moviment cridant a les tropes a prendre el parlament. A imatge d’aquell Hitler que va fer cremar el

stamos hartos de políticos de profesión que no tienen ningún oficio ni beneficio más que ese, que no tienen experienci­a en nada, ni saben gestionar, ni han luchado nunca por su empresa, profesión u oficio. Solo han medrado en el partido y se han colocado.

Ejemplo claro es el de Irene Montero y su Ministerio de Igualdad. Uno de los 23 que se han creado para colocar a todos y que no se sabe muy bien para qué sirven, además de despilfarr­ar el dinero público, que tan útil sería en otros fines, como paliar la pandemia. Los méritos de la ministra son su militancia comunista desde los 15 años y ser la pareja del macho alfa, situación impresenta­ble si se tratara de otro partido, pero con el líder único vale todo.

Han convertido su ministerio en una fábrica de disparates. Desde el lenguaje inclusivo extremado,

Reichstag i aprofitar per a canviar les lleis i nomenar-se dictador ad eternum.

I molta gent pensarà que això ens pilla de lluny; que ací no passaria res semblant. Totalment equivocade­s. A la porta del costat tenim trumpistes, semblants als que dijous van assaltar el Capitoli. Perquè eixa extrema dreta la tenim al nostre parlament. Jo he vist a parlamenta­ris de Vox amb pins de Trump a la solapa. És un dels seus referents. I està en les nostres mans parar-los i llevar-li a l’extrema dreta el poder a les institucio­ns. Trump no ha condemnat l’assalt a la democràcia. Abascal tampoc. La democràcia s’ha d’alimentar cada dia, no podem donar per sentat que la democràcia és per a sempre. Trump va traure 75 milions de vots.

=

*Diputat autonòmic de Compromís

alterando todas las reglas de la ortografía: «portavoces y portavozas», hasta afirmacion­es absurdas como que todos los hombres, no las mujeres, morosos con Hacienda son fachas; olvida que Izquierda Unida debe al fisco más de un millón de euros. Que el cambio climático va contra el feminismo. O que quiere llegar a casa sola y borracha. Prefiere ser influencer y convertir la política en un reality show que gestionar su ministerio, de hecho, ignora las bases tradiciona­les del feminismo auténtico.

Y además le resulta muy rentable, la pareja suma cientos de miles de euros, y un rico patrimonio con el chaletazo de Galapagar que parece que ya se les queda pequeño, tres casas, dos fincas y un almacén. Son comunistas ricos pero no comparten con los demás.

=

*Notario

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain