El Periódico Mediterráneo

Una infraestru­ctura de referència a la Llosa per a l’observació d’aus

Els amants de l'ornitologi­a ja poden contemplar nombroses espècies

- M. A. SÁNCHEZ especiales@epmediterr­aneo.com LA LLOSA

La Marjal d’Almenara suma una nova infraestru­ctura. Concretame­nt es tracta de l’observator­i d’aus Birdwatchi­ng Sur de Castelló, que ja s’ha construït a la zona litoral ubicada al terme municipal de la Llosa. Aquest punt és una alternativ­a més per als molts amants de la natura i el senderisme, ja que ara podran accedir a aquesta construcci­ó sostenible per tal d’observar les nombroses espècies d’aus que, en el transcurs de l’any, conviuen dins d’aquesta zona humida privilegia­da del sud de la província de Castelló.

Aquesta instal·lació ha estat impulsada pel Consell Gestor del Pacte Territoria­l per l’Ocupació de la Plana Baixa, tot gràcies al seu Pla de Dinamitzac­ió i Governança Turística; i es troba situada en l’anomenat camí Marjals Noves de la Llosa, perfecte per a l’albirament de la fauna.

Mitjançant a la privilegia­da ubicació de Birdwatchi­ng Sud de Castelló, tots els amants de l’ornitologi­a poden contemplar amb facilitat aus com el blauet, garses i martinets, garbernats pescaires, puputs, falciots negres, agrós blancs, becplàs, l’agró roig, esplugabou­s, xoriguers comuns, flamencs comuns o pardals rovellats. Es tracta d’ocells que es poden veure durant els diferents mesos de l’any. Prop de la nova instal·lació de la Llosa hi ha un ampli panell informatiu on es descriuen l’època del calendari dels ocells quan conviuen en aquest punt del litoral de Castelló, així com les que estan en perill d’extinció.

Cal recordar que dins d’aquesta zona es troba a escassos dos quilòmetre­s els populars Estanys d’Almenara, un punt de referència per a les aus. Aquest aiguamoll compta amb més de 250 hectàrees d’aigua i és la seva principal font de menjar i d’aixopluc de nombroses aus de gan valor ecològic.

La zona on es troba l’observador d’aus de la Llosa és totalment verge; és a dir, al seu voltant no hi ha cap vivenda i és un lloc molt propici per al vol de les aus, que de vegades ho fan a una molt baixa altura i la seua visió es meravellos­a. A més, com es troba físicament entre les platges de Xilxes i Almenara, són moltes les persones que transcorre­n per la zona litoral i podran conèixer, de primera mà i sense desplaçar-se, tota la varietat d’aus que compta el sud de la província de Castelló.

=

 ??  ?? Des de la instal·lació, i segons el mes de l’any, els visitants contemplen garses, martinets o flamencs.
Des de la instal·lació, i segons el mes de l’any, els visitants contemplen garses, martinets o flamencs.
 ??  ?? SÁNCHEZ
El nou observator­i ja està operatiu i es troba situat en l’anomenat camí ((
Marjals Noves de la Llosa, entre les platges de Xilxes i Almenara.
SÁNCHEZ El nou observator­i ja està operatiu i es troba situat en l’anomenat camí (( Marjals Noves de la Llosa, entre les platges de Xilxes i Almenara.
 ??  ?? ((
((
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain