El Periódico Mediterráneo

Manteniu-vos en el meu amor

Paraules de vida Benavent Vidal*

- ENRIQUE

Aquestes paraules del Senyor en el discurs de comiat, que l’evangelist­a sant Joan ens ha transmès, inspiraran l’oració de milions de cristians de totes les esglésies i confession­s durant l’octavari de pregària per la unitat dels cristians, que cada any celebrem entre els dies 18 i 25 de gener. Al llarg d’aquests dies escoltarem diferents paraules del Senyor que ens centraran en les actituds espiritual­s que ens permeten créixer en l’amor. Ell ens ha elegit perquè estiguem amb Ell com Ell està en nosaltres i per a oferir-nos la seua amistat; el seu amor és el criteri i la mesura de l’amor que ha de regnar entre nosaltres; és la seua paraula la que neteja, transforma el cor i el capacita per estimar; la vida que Crist, que és el cep, ens comunica a nosaltres, que som els sarments, es manifesta en el fruit que Ell espera i que no és altre que l’amor. Si ens mantenim units a

Ell creixerà el testimonia­tge de l’amor i de la solidarita­t amb tots els homes. I això ens portarà a una alegria plena.

En aquestes paraules se’ns traça un autèntic camí per a l’ecumenisme. És escoltant junts la Paraula i sentint-nos deixebles de Jesucrist, com superarem els prejudicis sorgits després de segles de divisions, i creixerem en coneixemen­t i estima els uns pels altres. Certament aquesta estima mútua no és la realitzaci­ó plena de la unitat, però sí una condició necessària per a ella, i perquè els diàlegs teològics i doctrinals, que han d’estar guiats pel desig d’arribar a interpreta­r la Paraula de Déu amb el mateix Esperit amb el qual va ser escrita, ens vagin conduint a una unitat cada vegada més visible.

Durant aquests dies estem cridats a reconèixer que, si bé la plena unitat volguda per Crist per a tots els seus deixebles encara no és una realitat, compartim molts dels mitjans volguts pel Senyor perquè la seua salvació arribe a tots els homes, transforme el seu cor i el Regne de Déu es faci present entre nosaltres, com ara la Paraula de Déu que junts escoltem.

=

*Bisbe de Tortosa

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain