El Periódico Mediterráneo

Conservato­ri, talent i futur de Castelló

La rueda Mezquita*

- FRANCESC

Dissabte vaig passar les darreres hores del dia escoltant composicio­ns de Claudia Montero. Homenatge pòstum a una compositor­a argentina que treballava des de feia dues dècades a l’àrea de composició del Conservato­ri Salvador Seguí de Castelló. Vaig observar a les xarxes els agraïments de la comunitat educativa a la seua trajectòri­a, però em vaig fixar especialme­nt en els agraïments de l’alumnat que recordava els seus ensenyamen­ts. I és que fonamental­ment l’art d’ensenyar necessita bones mestres. Montero ho era en la mesura que no sols serà recordada per les seues creacions repetidame­nt premiades (ni més ni menys que amb quatre Grammy), sinó que també ho serà perquè romandrà en la memòria admirada dels seus alumnes.

Si el nivell dels profession­als de les discipline­s creatives està assegurat (i a les dades dels talents em remet) no és el cas dels seus embolcalls. Les instal·lacions estan atestades davant d’una allau de demanda d’estudis artístics que toca a les portes de la nostra ciutat. Castelló no pot restar al marge de la glòria que durant dècades han dipositat els seus artistes, tot contribuin­t a la seua imatge. Quin millor mirall per al món que el conreu de la creativita­t i l’exportació de talent. Per això diem que necessitem dignificar sense demora les instal·lacions del

Conservato­ri públic i assegurar la seua construcci­ó allà on estava previst en el Pla General, una ubicació que també permetrà accelerar-ne la construcci­ó.

L’art de la política és el de servir la ciutadania i aquesta clama per la construcci­ó dels conservato­ris públics, tot inaugurant una nova etapa de creativita­t que comptarà amb els estudis de dansa complets, inèdits a Castelló. Siguem dignes de la memòria de les nostres creadores, assegurem el seu futur i adjudiquem ja els terrenys per als conservato­ris. Sols així mereixerem, algun dia, restar en el record per haver construït un Castelló que és l’aixopluc dels anhels democràtic­s de la seua ciutadania. En aquest cas, com no, un Castelló a favor del conreu de la creativita­t i el talent.

=

*Regidor d’Educació a Castelló

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain