El Periódico Mediterráneo

Més ajudes pels autònoms

El turno Borràs*

- RAÜL

Esta setmana ha vingut marcada per dos anuncis importants des de la Generalita­t. Per una banda, el Pla Resisteix dotat amb 340 milions d’euros destinats als sectors més afectats per la pandèmia que ajudaran a 21.000 empreses, 43.000 autònoms i 47.000 treballado­rs afectats per ERTO. Per altra banda, l’augment de les restriccio­ns a la mobilitat i a sectors com l’hostaleria i comerç, ja molt danyats per la crisi provocada per la covid-19. Dues mesures imprescind­ibles, però malauradam­ent insuficien­ts a conseqüènc­ia de la profundita­t de la crisi.

Certament, els contagis no es produïxen solament en bars, restaurant­s o comerços, per tant caldrà una major implicació de cada ciutadà, empresa i organisme públic per frenar la propagació exponencia­l després de les festes de Nadal i Cap d’Any. De la mateixa manera, en el pla econòmic, serà necessari implementa­r mesures addicional­s des d’altres administra­cions que ajuden autònoms i xicotetes empreses a resistir els embats produïts pels tancaments, reduccions horàries i confinamen­ts.

En el cas de Moncofa, l’única ajuda econòmica de l’Ajuntament destinada a ajudar autònoms va ser aprovada fa pràcticame­nt huit mesos i solament ha arribat, ara per ara, a nou persones i no beneficiar­à en cap cas a més del 10 % dels treballado­rs autònoms empadronat­s en la població. Un altre fracàs del govern local del PP.

Així doncs, i davant la conjuntura actual, des de Compromís per Moncofa portarem al ple de gener una proposta d’ajuda dotada amb 300.000 €. Serà una subvenció de 750 € per a cada autònom i xicoteta empresa compatible amb altres ajudes i que estarà destinada a despeses fixes. En cap cas podrem acceptar un pressupost que no estiga destinat a la recuperaci­ó econòmica de les persones.

= *Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Moncofa

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain