El Periódico Mediterráneo

Enhorabona, premis 20 de Febrer

Els sis guardonats en 2021 són un exemple d’aquesta societat diversa, implicada i dinàmica

- JOSÉ Benlloch*

Cada any, amb motiu de la commemorac­ió de la fundació de la nostra ciutat, els grups municipals amb representa­ció a l’Ajuntament ens reunim per a acordar l’atorgament d’una distinció especial --el premi 20 de Febrer- a les persones, col·lectius i entitats que destaquen per la seua implicació en la vida de Vila-real. No és una elecció fàcil: en una ciutat viva, solidària i oberta com la nostra, són moltes les persones que ens ajuden, dia a dia, cadascuna des del seu àmbit, a fer la Vila-real que volem i de la que tan orgullosos ens sentim.

Enguany, a pesar de la pandèmia per la covid-19 i de totes les dificultat­s que ens imposa --o, potser, amb més motiu per això- no podíem deixar de reconéixer la importànci­a de la societat, d’aquells que, des del seu treball individual o com a part d’un col·lectiu més ampli, marquen la idiosincrà­sia i el caràcter del nostre poble. Els sis guardonats en 2021 amb els premis 20 de Febrer són un exemple d’aquesta societat diversa, dinàmica i implicada, d’eixa dicotomia poble-ciutat que ens fa tan únics i especials: l’Hostal Sant Joan, Pilar Cerisuelo, Rosanna Cantavella, Pascual Falcó Saleta, Manuel Usó el Roget

i Paula Pérez Luceño.

Podria dir moltes coses d’elles i d’ells i, probableme­nt, no faria justícia al paper que desenvolup­en a la nostra ciutat ni a l’estima que senten pel nostre poble. Des de l’àmbit empresaria­l i social, com l’hostal Sant Joan, un dels establimen­ts més antics i de major arrelament a la ciutat; el profession­al, com la periodista Pilar Cerisuelo o la catedràtic­a de Filologia Rosanna Cantavella; o l’associatiu, amb Manuel Usó Cheza, el Roget, president de l’Adoració Nocturna.

També l’àmbit esportiu està representa­t enguany en els premis 20 de Febrer en la persona de Pascual Falcó Sala Saleta, president del Club Ciclista Vila-real i persona molt implicada en la vida esportiva local i en la consolidac­ió de la nostra marca com a Ciutat de la Salut i de l’Esport. I, és clar, l’àmbit sanitari, particular­ment colpejat en aquesta pandèmia i sense el qual no seria possible fer-li front, amb l’infermera Paula Pérez Luceño, jubilada recentment, original de Càceres però vila-realenca de cor.

A tots ells, Vila-real els vols retre un particular homenatge. No serà fins que la situació sanitària ho permeta quan podrem formalitza­r aquest reconeixem­ent en un acte oficial de lliurament dels premis, però, d’una forma o altra, els sis guardonats de 2021 saben, ja que Vila-real, el seu poble, la seua ciutat, els tenim en una especial estima.

Des que, en 2006, es van començar a concedir aquests premis en commemorac­ió de la fundació de Vila-real, el 20 de febrer de 1274, són ja prop de 80 les persones, entitats, col·lectius i associacio­ns de tot tipus que han rebut el reconeixem­ent de la ciutat amb aquests guardons. Potser hi haja gent a qui li pareixen molts, però el cert és que són només una xicoteta mostra de tot el que els vila-realencs i vila-realenques tenen per oferir: treball, estima i dedicació per a fer de Vila-real una ciutat d’oportunita­ts en la qual batega el poble al cor. *Alcalde de Vila-real

En una ciutat viva i oberta com la nostra són moltes les persones que ens ajuden a fer la Vila-real que volem

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain