El Periódico Mediterráneo

L’art del diàleg

La clave política Garcia*

- IGNASI

La setmana passada els parlava del fet que Compromís sempre treballem per ser part de la solució, dels problemes de la ciutadania. Em referia al nou conservato­ri de música i dansa, la construcci­ó del qual fa catorze anys que s’anuncia i que farem possible l’Acord de Fadrell i el govern del Botànic. Apostem pel Pla Edificant per agilitzar el projecte i estem segures i segurs que prompte trobarem una solució. Perquè per a aconseguir objectius és imprescind­ible, com no, el diàleg. Sense despenjar el telèfon, sense seure en una taula (o a l’altre costat de la pantalla en aquest moment), i sobretot, sense escoltar i cedir, difícilmen­t podem ser polítics útils per la societat.

Pel que fa al conservato­ri de Castelló, hem parlat durant hores amb les comunitats educatives, Hem mantingut contacte habitual també amb els col·lectius veïnals i hem analitzat juntes i junts la supressió del solar per al futur centre al Pla General. Amb la suma de totes eixes veus, hem presentat una al·legació per demanar que es recupere.

Aquesta setmana ens hem reunit amb els nostres socis d’Unides Podem, per abordar els acords que van suposar les bases del nou Pla General el 2016 i que inclouen, entre altres, la ubicació del conservato­ri. Compromís i Unides Podem arribem fàcilment a acords a l’hora de desenvolup­ar polítiques d’esquerres i transforma­dores, i això és evident (i molt) al Pla General, un document que diu adéu a l’especulaci­ó i que aposta per la protecció del territori i un canvi de model productiu.

Segurament mentre llegeixen aquestes línies estarem reunits amb l’oposició, amb el Partit Popular i Ciudadanos. Perquè si volem arribar a grans acords que dibuixen i decideixen el futur de la nostra ciutat, cal escoltar totes les veus. Volem explicar-los (sobretot a Ciudadanos, qui va votar amb el PSOE per traslladar el conservato­ri a l’avinguda Enrique Gimeno) perquè d’ubicació original del projecte és la ideal, queda prop de tots els serveis que requereix el conservato­ri i té l’aval tècnic del personal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló.

Perquè el diàleg, amb arguments i dades empíriques, és la millor manera de treballar per la ciutadania des de les institucio­ns. Eixe diàleg enriqueix cada decisió que prenem, però certes decisions no poden esperar eternament. Saber quan i com dialogar també forma part de l’art de la política. A la Diputació Provincial, on Compromís també som part del govern, vam saber sumar a Ciudadanos a l’aprovació del pressupost provincial, justament pel treball de diàleg i de saber sumar propostes. I per això tenim un pressupost amb tant de suport pel 2021 o per això vam ser capaços d’aprovar les propostes de les meses de reconstruc­ció el maig del 2020.

A la casa municipal eixa negociació PSOE-Ciudadanos no té el mateix ritme i, a hores d’ara, seguim sense pressupost. Tampoc ací estem en disposició d’esperar eternament i hem d’accelerar, com no, l’aprovació dels comptes per a donar a la ciutadania la resposta que necessita en un moment com aquest, la solució que només les polítiques d’esquerres poden portar a la crisi ocasionada pel coronaviru­s.

=

*Portaveu de Compromís a la Diputació i l’Ajuntament de Castelló

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain