El Periódico Mediterráneo

En primera línia

El turno Fajardo*

- MARIA

Des que hem encetat aquests temps de pandèmia, freqüentme­nt fem referència a termes bèl·lics, com ara «el virus és la lluita que totes compartim». Hi ha determinad­es profession­s que es troben, seguint amb el llenguatge de guerra, en «primera línia de combat». El personal sanitari és qui s’emporta la palma en aquest sentit. No obstant això, no han estat els únics que en aquells moments de mantenimen­t d’allò exclusivam­ent essencial, es trobaven operatius.

El personal de neteja, qui proveeix d’alimentaci­ó d’una manera o l’altra, o qui ens facilita productes farmacèuti­cs, també estaven oberts i deixant-se la pell per tothom. No existeix per a aquests sectors la possibilit­at del teletrebal­l, i ens resulta obvi. Ara bé, hi ha un altre sector en la trinxera però que, com habitualme­nt, ha passat desaperceb­ut: els Serveis Socials d’Atenció Primària així com Específica. Aquests serveis desenvolup­en una feina essencial basada en les conseqüènc­ies,que es preveuen perdurable­s, des del minut zero. Trobem profession­als als hospitals, en residèncie­s, en albergs de persones sense llar, als centres d’atenció a la diversitat, salut mental, als ajuntament­s i també als carrers mitjançant entitats. La seua tasca ha guanyat especial rellevànci­a per la covid-19 en l’acompanyam­ent del dol, en garantir el cobriment de les necessitat­s bàsiques de les persones.

Cal que no deixem ninguna persona enrere. Ens hi trobem amb un estat de benestar esgotat, una tendència econòmica preocupant i un index de pobresa altíssim i que creix exponencia­lment. Ens veiem abocades a haver de reconéixer la necessitat de blindar els recursos i els serveis socials a tots els nivells. Les valenciane­s, en aquest cas, tenim la sort de comptar amb l’exemple més ambiciós de tot l’Estat en aquesta vessant.

Per tant, gràcies vicepresid­enta!

= *Portaveu de Compromís Vila-real

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain