El Periódico Mediterráneo

Jornada Mundial del Malalt

Paraules de vida Benavent Vidal*

- ENRIQUE

El dia 11 de febrer, festa de la Mare de Déu de Lourdes, l’Església celebra la Jornada Mundial del Malalt. És un bon moment per recordar i pregar per totes les persones malaltes i per aquells que les cuiden. La malaltia és el moment en el qual l’ésser humà experiment­a d’una manera radical la pròpia fragilitat, i l’ocasió per a obrir-se a Déu amb la confiança de la fe. Per als familiars és també ocasió per créixer en la vivència de l’amor a qui pateix. Quan la malaltia és afrontada d’aquesta manera es pot arribar a créixer en la fe i en la caritat, que és el que fa progressar a l’Església en santedat. Per això és tan important l’acompanyam­ent pastoral als malalts i a les seues famílies. La malaltia té rostres concrets.

Aquesta jornada ens porta a pensar en les persones que hem acompanyat o estem acompanyan­t en el sofriment, en les pròpies famílies i en les comunitats cristianes, i que han sigut per a nosaltres un autèntic testimonia­tge de fe. Desitjo que aquesta celebració ens conscienci­e més en aquest aspecte tan important en la vida de les nostres parròquies i comunitats.

Des de fa un any vivim una experiènci­a de fragilitat universal. Segurament tots tenim coneguts que han patit la malaltia provocada per la covid-19, i fins i tot que han mort. La incertesa, el temor i la consternac­ió que sentim quan passem per la prova del dolor l’estem vivint col·lectivamen­t: és una malaltia desconegud­a, que té efectes diferents en cada afectat, difícil de controlar i de predir. Tot això afecta la vida social i econòmica i les relacions interperso­nals i familiars. Que aquesta experiènci­a no ens porte a actituds egoistes, sinó a créixer en la solidarita­t, a preocupar-nos per cuidar de la salut de tots i evitar comportame­nts insolidari­s.

La jornada d’enguany ens fa pensar també en els malalts que estan en la fase terminal i necessiten, més que en cap altre moment, sentir l’afecte i la proximitat dels seus i de la comunitat cristiana.

= *Bisbe de Tortosa

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain