El Periódico Mediterráneo

Preparats per al repte

- PAU Ferrando* *Diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacio­nalització

Ahir inauguràve­m el webinar Mecanismes de finançamen­t europeu i Next Generation EU, el primer dels quatre que conformen el cicle Fons Europeus 2021-2027 organitzat pel centre Europe Direct de la Diputació i destinat a la ciutadania i al personal d’ens públics i privats amb interés per gestionar projectes finançats amb pressupost comunitari.

Les 170 persones inscrites mostren l’interés manifest pels fons europeus, concretame­nt pels anomenats Next Generation, una línia financera creada per reconstrui­r socioeconò­micament les regions europees arran la crisi de la covid. Una acció de la UE per a crear una base econòmica basada en la sostenibil­itat, la digitalitz­ació, l’economia circular i la descarboni­tzació, entre altres objectius.

I és que, més enllà del valor econòmic i material que li puguem atribuir als Next Generation, ressalta el seu valor polític i simbòlic, el d’una Europa que cuida de si mateixa, de la seua ciutadania i de la diversitat de territoris que la conformen. Pensem que aquests fons apleguen en un moment clau, quan el paper i l’estabilita­t de la UE estaven en dubte, amb la reaparició de moviments antieurope­istes d’ultradreta i amb el brexit com a teló de fons.

El repte de la covid ha reimpulsat la convergènc­ia i la cohesió europea. Els i les representa­nts públiques, els agents socials i econòmics, hem de saber com dissenyar els projectes de reconstruc­ció perquè siguen la ferramenta amb què implantem els fonaments d’un futur caracterit­zat per la cura de les persones i del territori.

Per això, els convidem a participar en aquest cicle. Entre totes i tots aconseguir­em que les nostres comarques isquen més fortes d’aquest període de resiliènci­a.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain