El Periódico Mediterráneo

Colze a colze amb el Centre de Salut

- ESTÍBALIZ Pérez* *Alcaldessa d’Almenara i secretària d’Organitzac­ió del PSPV-PSOE de la província de Castelló

Ara fa prop d’un any que començàvem a parlar del coronaviru­s i les seues afeccions, dels confinamen­ts i de tot un món de dades, noves paraules, normes diferents i situacions socials i econòmique­s insospitad­es fins aquell moment i decisions molt dures, que la veritat mai havia pensat que s’haurien de prendre. Tot va canviar de sobte amb la salut com a gran objectiu prioritari.

Des d’aquells primer moment on s’enfrontare­m a una situació desconegud­a, començarem a col·laborar i a treballar conjuntame­nt amb el Centre de Salut i les autoritat sanitàries per a buscar el millor per a tots i totes en cada decisió i actuació municipal que hem pres. Així, vam coordinar totes les primeres accions i que es devia fer, vam cooperar per a fer els plans d’actuació davant la covid-19 a l’Escola Infantil Municipal, al CEIP Juan Carlos I o a l’IES Almenara. I especialme­nt, hem col·laborat en informar al nostres veïns i veïnes.

I es que més enllà de donar les xifres i estadístiq­ues periòdique­s que ens aporta la Conselleri­a de Sanitat o d’informar de les mesures estatals, autonòmiqu­es i locals que s’han anat prenent, hem volgut conscienci­ar sobre la covid-19 de manera coordinada i supervisad­a pels profession­als del nostre Centre de Salut. Així, hem informat a les nostres xarxes socials sobre qüestions o termes actuals que escoltem però que tal vegada és difícil comprendre o no sabem a que es refereixen. Així entre altres qüestions hem parlat de la incidència acumulada, les fases de la infecció, quan es pot contagiar, quan es pot o no anar a escola, què es un contacte estret, les vacunacion­s...i moltes informacio­ns més d’interès, algunes fins i tot en format de relat.

Per això, seguim i seguirem amb eixa col·laboració absoluta pel bé de tots i totes, i per exemple, ara que està en marxa el procés de vacunació , ja hem volgut posar a la disposició de les autoritats sanitàries tots els espais públics municipals que puguen ser necessaris per a estar a punt quan arribe el moment.

També vull aprofitar una vegada més per a ressaltar, posar en valor i agrair el gran treball del personal del Centre de Salut d’Almenara que des del primer moment de la pandèmia ha estat sempre al peu del canó treballant sense parar dia a dia, hora a hora, minut a minut, pels veïns i veïnes d’Almenara.

Amb l’esperança del procés de vacunació, i que continue la disminució de contagis, dir que des de l’Ajuntament no pararem de col·laborar colze a colze amb al nostre Centre de Salut buscant que tot vaja bé, desitjant que el futur pròxim ens escriga en lletres daurades la fi d’aquesta pandèmia i poder recuperar els abraços, les quedades, les costums i tradicions, l’economia, l’ocupació i per damunt de tot, la salut.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain