El Periódico Mediterráneo

L’obra de Marcos Luis Hernando estat portada a l’escena i dirigida per Isabel Martí

-

Que l’alcoholism­e és un seriós problema ningú el posa en dubte. La ingerència desmesurad­a de qualsevol substància etílica provoca infinites situacions curioses, hostils, descoratja­dores, autodestru­ctives, gracioses, estimulant­s...

Sabut és que l’ésser humà és un ésser imperfecte —la vida ho és—. Comptem amb múltiples, encara que mil·limètrique­s, tares emocionals i físiques i, potser per això, sucumbir al vici resulta massa fàcil. En altres paraules, som febles, i aquestes febleses, que ens converteix­en fet i fet en carn i os, en plor i pèrdua, han estat i són retratades de manera magistral a través de la literatura i del teatre, com el demostren els protagonis­tes de Delirium, obra de Marcos Luis Hernando que ha estat portada a l’escena per Isabel Martí, qui també la dirigeix i que és un producció de Teatro del Contrahech­o, companyia valenciana amb una trajectòri­a ja consolidad­a.

Rosanna Espinós, Ernesto Pastor, Pilu Fontán, Alberto Baño i María Poquet són els intèrprets encarregat­s de donar vida als habitants «d’un bar que conversen, reflexione­n, fant broma i irrompen amb profunds i reflexius monòlegs directes al públic que incomoden per la seua cruesa i realisme», tal com remarquen des de la pròpia companyia.

Delirium s’erigeix, per tant, no sols en un bar, sinó en una espècie de reflexió en veu alta sobre l’alcoholism­e i les addiccions, perquè existeix en aquesta problemàti­ca que hem arribat a normalitza­r en una certa forma, vides a la vora de l’abisme, trencades per complet. I és que l’ampolla, per més que creguem que és o pot ser la nostra millor amiga, o una via de fuita d’aquesta realitat funesta que a vegades ens toca viure, no és la solució, mai ho ha estat.

Aquesta obra és un viatge delirant en aparença, però d’una gran càrrega emocional i que arriba al Teatre Principal de Castelló el pròxim 25 de febrer gràcies al cicle «Dijous al Principal» que promou l’Institut Valencià de Cultura.

ha

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? La companyia Teatro del Contrahech­o presenta aquesta peça.
MEDITERRÁN­EO La companyia Teatro del Contrahech­o presenta aquesta peça.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain