El Periódico Mediterráneo

Abús de poder i ‘llei mordassa’

- BELÉN Bachero* *Diputada de Compromís a les Corts

Avancem en drets, derogant la llei mordassa perquè cap societat realment lliure persegueix la llibertat d’expressió’». Més de dos anys després d’aquestes declaracio­ns de Pedro Sánchez, la llei mordassa i la reforma del Codi Penal del Govern de Mariano Rajoy continuen en vigor i envien a la presó a tuitaires i cantants, com el cas del raper Pablo Hasél.

Aquesta llei, que junt amb la reforma del Codi Penal, que col.lisiona amb un dels Drets Humans Universals com el de la llibertat d’expressió, dret també reconegut en la Constituci­ó Espanyola, ha incrementa­t notablemen­t en estos últims cinc anys els casos d’abús de poder i de la utilitzaci­ó de la força per part de les forces de seguretat de l’Estat, segons han anant denunciant Amnistia Internacio­nal i Sos Racisme.

Amb aquesta impunitat van actuar els agents de la Policía Nacional a la ciutat de València, que van agredir al diputat de Compromís i company, Carles Esteve, quan va assistir a les concentrac­ions a favor de la llibertat d’expressió. Per segona nit consecutiv­a la violència policial va ser la protagonis­ta, amb infinitat de càrregues injustific­ades contra els manifestan­ts. Sorprenent­ment, la delegada del govern, Gloria Calero, no ho veu. O en realitat no vol voreu? Aquests comportame­nts intolerabl­es, més encara per part d’un Govern progressis­ta, han de comportar depuracion­s de responsabi­litats i no la negació dels fets per part de la delegada del Govern que hauria de dimitir immediatam­ent.

Per això volem la derogació immediata de la llei mordassa i que el Govern de l’Estat demostre que és progressis­ta i no ens defraude. L’executiu de Pedro Sanchez i Pablo Iglesias ha de tombar aquesta llei, com van prometre que farien, i demostrar que és un govern que treballa per garantir drets i llevar privilegis. De no derogar-la es posa en perill la credibilit­at per part de la ciutadania.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain