El Periódico Mediterráneo

No a costa de la nostra costa

- *Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora

Els últims temporals han posat de manifest l’enorme fragilitat d’un recurs patrimonia­l de gran valor com és el nostre litoral. A la preocupant regressió que pateix la costa a Almassora per causes naturals s’afig l’efecte que provoquen les grans infraestru­ctures impulsades en la franja costanera, com Port Castelló. Perquè la seua acció té conseqüènc­ies greus i no actuem ja, la mar se’ns menja voraçment.

Tots els estudis sobre regressió litoral coincideix­en en els efectes directes que provoquen els ports sobre la franja litoral. Impedeixen que es depositen els sediments marítims necessaris i, per tant, acceleren el procés regressiu general.

I per agreujar-ho més, les inversions puntuals de Costes han demostrat ser insuficien­ts per a fer front a aquesta degradació constant i accentuada en els últims anys.

Des de Compromís per Almassora demanem constantme­nt, tant des de l’Ajuntament amb contínues mocions com a Madrid a través dels nostres representa­nts que la nostra platja, per les particular­itats que presenta, siga prioritàri­a en l’estratègia d’actuacions a la costa que desenvolup­a el Ministeri. Ara, juntament amb les associacio­ns veïnals, hem tingut una reunió amb el diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví i

L’impuls industrial de les instal·lacions portuàries ha de ser compatible amb la protecció del nostre litoral

la diputada a les Corts Belén Bachero per tal de tractar la problemàti­ca que afecta la platja d’Almassora. Baldoví s’ha compromés a seguir exigint a l’Estat que demane als ports la reparació del mal que fan a les nostres platges.

Perquè un diputat de Compromís a Madrid fa més pressió que desenes d’altres partits amb interessos al govern de l’Estat. Eixa és la realitat i gràcies al treball de Baldo presentare­m una Proposició No de Llei per tal de fer visible aquesta problemàti­ca a Madrid i exigir lleis que protegisqu­en les platges perjudicad­es amb els guanys econòmics dels diferents ports.

La importànci­a econòmica de les instal·lacions portuàries comercials és indubtable, però l’impuls industrial que generen ha de ser compatible amb la protecció d’un recurs natural i social d’alt valor com és el nostre litoral.

Els ports han de responsabi­litzar-se econòmicam­ent dels danys i les alteracion­s que provoquen en la nostra costa. Uns danys que, si no s’actua ja, seran irreparabl­es. Perquè és de justícia i extrema necessitat.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain