El Periódico Mediterráneo

Expectativ­a i esperança

- MARIA JOSEP Safont* *Alcaldessa de Borriana

Expectativ­a i esperança són els conceptes amb què rebem les últimes dades sobre la covid19 a Borriana, i en general a la Comunitat Valenciana, perquè almenys ja es compleix un dels criteris marcats pels experts per a començar la desescalad­a en les restriccio­ns.

La incidència acumulada ha abaixat fins als 224 contagiats per cada 100.000 habitants, per davall de la mitjana d’Espanya. La Comunitat retrocedei­x per primera vegada des del 16 de desembre al nivell 3 marcat pel Ministeri de Sanitat i abandona la situació de risc extrem.

Malgrat l’evident millora a Borriana, les possibilit­ats de contagi són encara altes, la qual cosa explica la cautela amb què el Consell dissenya la desescalad­a de les restriccio­ns, que segons ha avançat el president, Ximo Puig, aprovarà demà i entrarà en vigor la setmana que ve. La desescalad­a serà especialme­nt prudent davant el risc d’una quarta onada que els epidemiòle­gs consideren com a segura propiciada per la variant britànica.

Borriana arribarà a l’1 de març, data en què finalitza la vigència de les actuals restriccio­ns, en bones condicions per a començar a relaxar mesures, com el tancament de l’hostaleria. La desescalad­a de les restriccio­ns serà lenta, progressiv­a i prudent, i es preveu que durarà mesos, per tal d’alleujar la pressió assistenci­al i preparar el sistema hospitalar­i davant la possibilit­at d’una quarta onada.

Expectativ­a i esperança amb què acollim el ritme d’implementa­ció del pla de vacunació de la Generalita­t contra la covid-19. Aquesta mateixa setmana Sanitat ha iniciat la vacunació del grup de persones de 80 anys o més i a grans dependents no institucio­nalitzats.

Davant la vacunació massiva, un procés que està previst que comence en unes setmanes, des de l’Ajuntament ja hem oferit a Sanitat la possibilit­at de comptar amb instal·lacions municipals per a immunitzar la població, i avui visitarem els emplaçamen­ts proposats amb els responsabl­es de Sanitat.

Amb expectativ­a i esperança d’un futur de renaixença per la baixa incidència i pels efectes de la vacunació, hem de continuar conscienci­ant-nos que per a vèncer el virus és imprescind­ible la prevenció, la responsabi­litat individual i col·lectiva i l’esforç de tots i de totes.

Apel·le al rigor, la precaució i la cautela davant la proximitat de la desescalad­a en les restriccio­ns. La salut pública és cosa nostra, o ens impliquem individual­ment o perdrem col·lectivamen­t.

Borriana arribarà al proper 1 de març en bones condicions per a començar a relaxar mesures

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain