El Periódico Mediterráneo

Més present per a Almenara

- QUIQUE Castelló* *Portaveu de Compromís a Almenara

Almenara, des de quan és Almenara? El primer nucli de població es va formar durant l’Imperi Romà, fa més de 2.000 anys. Fruit d’això, trobem el Temple de Venus a Els Estanys, on els romans també situarien un port comercial.

Per ací han passat també els àrabs, dels quals prenem el castell, la torre de Bivalcadim i Bergamuza i també el topònim, que vol dir «torre de senyals». Aquest fet és cabdal per entendre la nostra història, ja que especifica la nostra posició estratègic­a. Dels àrabs hem heretat també els casc històric envoltat per la Muralla.

Més tard, el 1238, Jaume I va penjar la seua senyera amb les quatre barres perquè el veren des de qualsevol punt de la Plana Baixa i el Camp de Morvedre. De nou, es posa de rellevànci­a el caràcter estratègic del nostre poble. Com a la guerra civil, quan Almenara formava part de la línia de defensa republican­a anomenada XYZ.

En definitiva, tenim la sort de gaudir d’una riquesa històrica envejable. Per això Compromís reivindiqu­em la recuperaci­ó del llegat de les civilitzac­ions i dels episodis que han fet que siguem qui som per estar on estem.

Igualment, ens cal un Pla d’Ús i Gestió de la nostra Marjal que protegisca el paratge natural de Els Estanys, els quals recullen també gran quantitat de capítols de la nostra història. I, per això, exigim a la senyora Pérez que no pose més pals a les rodes alprojecte i que l’ajuntament faja valer el consens entre ecologiste­s, Conselleri­a i la pròpia població.

Fem valer el nostre patrimoni històric, cultural i natural i reforcem a través d’ell el teixit comercial i l’economia local i per a crear ocupació digna i estable. Acabem ja amb la relació de dependènci­a dels més vulnerable­s amb l’equip de govern, siga del color que siga.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain