El Periódico Mediterráneo

No hem de confiar-nos

- ESTÍBALIZ Pérez* *Alcaldessa d’Almenara i secretària d’Organitzac­ió del PSPV-PSOE de la Província de Castelló

Estem iniciant el procés que anomenem desescalad­a en el vocabulari que s’està utilitzant en aquesta pandèmia. O siga, anar poc a poc reobrint tots aquells espais que es van tancar i recuperant tot allò que podíem fer abans del grandíssim increment de casos que ha portat aquesta tercera onada. Però que poc a poc anem recuperant espais no vol dir que ací hem acabat. No hi ha que confiar-se. El virus encara està ahí, i recordem que si anem tots a una, amb precaució i amb les vacunes, aconseguir­em recuperar l’antiga normalitat. Però com he dit moltes vegades, el camí no és curt, és molt llarg i està ple de muntanyes i contratemp­s que superar.

Vegem dia a dia a les notícies que les dades d’infeccions baixen, però alerta, estem com poc abans de Nadal, o siga, seguim en una situació complicada on no hi ha que baixar la guàrdia. De fet, cal recordar que per exemple, a nivell local d’Almenara, després d’una grandíssim­a davallada hem passat de superar els 80 casos a 11, segons les dades subministr­ades ahir des de la Conselleri­a de Sanitat, però hem de vore més coses. La primera es que la baixada s’ha estabilitz­at aquesta setmana, o siga, no s’han reduït, al contrari, respecte a les darreres dades no hem baixat en tota la setmana respecte de l’anterior, a l’inrevés, hem augmentat un cas. La segona, tal vegada, d’on venim 11 casos podem parèixer pocs, però no hem de mirar molt lluny per recordar que aquest estiu no hi havia cap i a finals de setembre hi havia 4. Per tant, demanem coneixemen­t, seny.

Ara bé, poc a poc, s’han d’anar reobrint comerços, bars, instal·lacions en aquest procés anomenat desescalad­a. I el primer que la Generalita­t ha dit és que els bars només podran obrir les seues terrasses. Des de l’Ajuntament, a més de l’exempció de la taxa del 2021 que ja vam dir al seu dia, aquestes jornades estem oferint als restaurant­s i bars locals ampliar les seues terrasses sense cost per a que puguen tindre el major número de taules possible. Els locals interessat­s podran seguir contactant amb la Policia Local per a vore com es poden fer aquestes ampliacion­s. Al mateix temps volguera fer una reflexió. Són establimen­ts que ho estan passant molt mal, i per això demane el respecte, la complicita­t, l’empatia i la solidarita­t de tots per una bona convivènci­a.

Finalment, dir que també iniciem una desescalad­a a nivell local reobrint parcs i jardins i alguns espais, però seguiran tancades les àrees recreative­s i paellers, així com el gimnàs i el pavelló cobert entre altres instal·lacions. De moment, molta precaució, no baixem la guàrdia i no hi ha que confiar-se, que el virus, encara està ahí. El camí continua, i segur que arribarem a recuperar l’antiga normalitat. Tot anirà bé!

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain