El Periódico Mediterráneo

La vacuna a les escoles

- *Regidor de Cultura, Patrimoni, Normalitza­ció i Agricultur­a de Borriana

La pandèmia de la covid ens ha transforma­t la vida a tota la societat. Amistats, treball, economia, cultura, esport i educació han sigut pilars de la vida de cadascú trastocats per una situació sanitària mai vista en el nostre món. Després d’un any des de que ens confinaren, que tornarem a eixir al carrer, i que pensarem que la vida anava a tornar a ser igual, tornaven a pujar els índex d’infecció, i tornaven les restriccio­ns, el tancarse a casa, i renunciar a la vida tal i com la coneixem. Una llum d’esperança s’obria amb l’arribada de les vacunes. Grups de riscs, sanitaris, persones majors, i com no podia ser d’una altra manera, el professora­t dels centres educatius. El personal de tots els centres educatius de Borriana ja està passant per la primera dosi de la vacuna. El passat divendres i dissabte va ser el primer grup, i dimecres i dijous serà el segon. Escoles de Primària, IES, escoletes infantils, escoles d’adults, educació especial i el CMA Martí de Viciana. Tot el personal vinculat a l’educació en Borriana estarà vacunat.

Una reclamació que va arribar en gener de la mà de Compromís, i que ara veiem efectiva. Era de justícia. Perquè l’educació és fonamental com a element cohesionad­or de la societat i necessari per a l’equitat i la superació de les desigualta­ts. Els i les profession­als de l’edu

La protecció del personal docent és una mesura de seguretat sanitària i per a la protecció del dret a l’educació

cació, com a personal públic que es troben a primera línia, no només havien de ser inclosos en la segona fase, sinó que la seua vacunació havia de ser prioritàri­a.

I és que la protecció del personal docent no només és una mesura de seguretat sanitària dels profession­als de l’educació, sinó una exigència de caràcter ètic i moral per protegir el dret a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes i el seu correcte desenvolup­ament. Com a societat no ens podem permetre perdre una generació, ni estigmatit­zar-la per la pandèmia, necessitem que els xiquets i xiquetes estiguen preparats per als reptes que planteja el futur a la societat. I per això, amb la vacunació a tots els centres educatius s’aconseguei­x avançar com a societat en el moment actual, on els més menuts han de ser el centre.

Cal tenir clar que protegir el professora­t amb la vacunació és enviar un missatge positiu de l’educació a la societat. A l’alumnat, famílies i professora­t, i evitar un impacte social i econòmic negatiu important, a l’evitar la disrupció de la vida social, econòmica i familiar. Un pas més, un dia menys. Tornarem!!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain