El Periódico Mediterráneo

Inversions a la costa i al port

- Safont* MARIA JOSEP *Alcaldessa de Borriana

Com a alcaldessa he de vetlar pels interessos de Borriana, esmenar la plana a qui no fa els deures amb el nostre poble i exigir que es complisque­n les promeses, projectes i actuacions necessàrie­s per al desenvolup­ament futur, més encara quan són d’extraordin­ària importànci­a per a la ciutat.

Per això, torne a reclamar i exigisc al govern d’Espanya que inicie la construcci­ó de quatre espigons, la protecció de les goles, el reforç de diversos murs en la costa nord i la creació d’una platja a la Serratella. Actuacions que són molt necessàrie­s per a protegir i solucionar el problema d’erosió que pateix el nostre litoral, tots previstos en l’Estratègia d’actuació del tram de costa comprés entre els ports de Castelló i Sagunt.

Després de nombroses reunions periòdique­s mantingude­s amb la Direcció General de Sostenibil­itat de la Costa i del Mar, durant més de quatre anys, l’última ahir mateix per videoconfe­rència, i després d’incloure les obres en una de les seues quatre Estratègie­s, seguim igual, amb projectes que s’allarguen en el temps d’una manera excessiva.

També vull afegir que, desde l’Ajuntament, hem tornat a traslladar a la Generalita­t valenciana les demandes prioritàri­es del nostre municipi sobre la remodelaci­ó integral del port, quant a infraestru­ctures portuàries, administra­ció de costes i gestió i explotació de ports de competènci­a autonòmica, treballs reivindica­ts des de fa molt anys.

Per a enguany, cal destacar la redacció dels plecs per a la reforma i adequació del Moll de Llevant i l’execució, encara pendent, per a donar una solució com més prompte millor, ja que es troba en un estat de degradació bastant lamentable, amb deficiènci­es acumulades des de fa ja més de 25 anys.

UNES OBRES QUE,

com no, serviran també per a resoldre el problema endèmic de calat de la via del port, amb la prolongaci­ó de l’escullera entre 150 i 200 metres. També està pendent en l’actualitat la licitació de la redacció del projecte d’obra Port-ciutat, una iniciativa per a millorar les dotacions de la zona portuària, les comunicaci­ons i l’accessibil­itat entre el port i el conjunt del terme municipal, a més de la petició de construir enguany una nova tira de casetes per a pescadors i d’instal·lar un espai cobert per a estendre les xarxes i perquè els mariners no estiguen al sol.

Amb tot, vull reconèixer les inversions previstes per la Generalita­t enguany en obres d’emergència al port, amb un nou dragatge i l’habilitaci­ó d’un espai d’integració per a ús de les tripulacio­ns de vaixells que realitzen treballs humanitari­s, amb una inversió al voltant de 924.000 euros. El futur de Borriana també depén de les inversions de les altres administra­cions, per això hem de ser reivindica­tius i exigents.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain