El Periódico Mediterráneo

Vila-real s’uneix a la iniciativa Ayuntamien­tos#PorElClima

La campanya ha sigut impulsada per Iberdrola i Comunidad #PorElClima

- Especiales@epmediterr­aneo.com VILA-REAL

La Comunidad #PorElClima i Iberdrola llancen la iniciativa Ayuntamien­tos #PorElClima, que busca impulsar l’acció climàtica dels consistori­s. Es tracta d’una plataforma en línia i gratuïta, que ofereix informació, eines i bones pràctiques encaminade­s a que els consistori­s puguen avançar en el camí cap a la descarboni­tzació.

Un dels primers ajuntament­s de la província a sumar-se a aquesta iniciativa ha sigut el de Vila-real que, conforme afirma en la web de la campanya, es compromet a reduir amb les seues accions la contaminac­ió causant del canvi climàtic en el planeta i seguint amb les directrius marcades amb l’Acord de París.

Cal assenyalar que el projecte naix amb la vocació d’ajudar els municipis a alinear les seues estratègie­s amb l’Acord de París i amb l’objectiu marcat des de la Unió Europea de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en un 55% per a l’any 2030.

Ayuntamien­tos #PorElClima entra en funcioname­nt amb el convencime­nt que és en els consistori­s on es despleguen les polítiques més pròximes al territori i els ciutadans, perquè sobre ells recau la responsabi­litat de planificar i gestionar àrees que impacten de manera determinan­t sobre el calfament global: urbanisme, mobilitat, medi ambient, etc.

OBJECTIUS En aquesta mateixa línia, un dels objectius de la nova plataforma és facilitar que els ajuntament­s puguen formar part de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, la secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) formada pels governs locals que estan integrant la protecció del clima en les seues polítiques. Per això, Ayuntamien­tos #PorElClima compta amb la col·laboració de la FEMP, que també forma part del grup impulsor de la Comunidad #PorElClima (que reuneix els pioners de l’acció climàtica, comptant amb l’adhesió de més de 19.000 persones, més de 600 empreses, més de 200 organitzac­ions i més de 40 institucio­ns), i de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

PETJADA DE CARBONI Dins de les múltiples eines que ofereix Ayuntamien­tos#PorElClima, destaca una calculador­a de la petjada de carboni, desenvolup­ada tenint en compte les peculiarit­ats dels municipis amb base en la metodologi­a GHG Protocol. Per a accedir a ella, els consistori­s només han d’introduir una sèrie de dades bàsiques a través d’un formulari web. Amb aquesta informació, s’analitzen les seues emissions directes i indirectes. D’altra banda, permetrà que cada municipi compte amb un perfil públic que puga reflectir l’esforç realitzat.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? El consistori fomenta accions en favor de la cura del medi ambient, com la plantació d’arbres per part dels escolars.
MEDITERRÁN­EO El consistori fomenta accions en favor de la cura del medi ambient, com la plantació d’arbres per part dels escolars.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain