El Periódico Mediterráneo

La gràcia de la Pasqua

- ENRIQUE *Bisbe de Tortosa

Benavent Vidal*

La mort de Crist va posar en crisi la fe dels deixebles. Havien seguit al Senyor i havien posat l’esperança en Ell perquè pensaven que seria el futur alliberado­r d’Israel. En eixos moments tindrien la sensació que la decisió de deixar-ho tot per formar part del grup dels seus deixebles havia sigut una aposta equivocada. Decebuts i desil·lusionats, alguns van sortir de Jerusalem, mentre que altres estaven en una casa amb les portes tancades per por dels jueus. Humanament parlant, se sentirien fracassats perquè les seues expectativ­es no s’havien fet realitat. S’havien il·lusionat amb la persona i el missatge de Jesús; havien viscut l’experiènci­a apassionan­t de conèixer a algú excepciona­l, gaudir de la seua amistat i escoltar els seus ensenyamen­ts; s’havien sentit privilegia­ts per això. Ara tot havia acabat, com un somni que s’esvaeix en despertar. La seua crucifixió els havia retornat a la dura realitat.

No obstant això, en el matí del dia de Pasqua tot canvia. Les dones troben el sepulcre buit i veuen al Senyor ressuscita­t, que les envia a anunciar-ho als deixebles. Maria Magdalena, pensant que s’han emportat el cos del sepulcre, avisa a Pere i al Deixeble Estimat, els quals, després de constatar que no està on l’havien posat, tornen a casa, mentre que ella roman allí perquè necessita saber què ha passat. Després de veure al Senyor, ella mateixa anirà a anunciar-los la bona notícia de la resurrecci­ó. La primera reacció dels deixebles és de resistènci­a a creure. El que les dones anuncien els sembla inversembl­ant. Serà el Senyor mateix qui els vaja recuperant per a la fe i vencent els seus dubtes.

La gràcia d’haver conegut a Crist Ressuscita­t és font de l’autèntica llibertat cristiana de la qual naix el vertader testimonia­tge de la fe, que no consisteix a fer patir als altres per la veritat, sinó estar disposats a patir per ella; i a no imposar la fe per la força del poder, sinó donar raó de la nostra esperança a tots els qui ens la demanen amb delicadesa i respecte.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain