El Periódico Mediterráneo

Amb el comerç local

- MARÍA *Portaveu de Compromís Vila-real

Fajardo*

Finalitza la celebració de les pasqües, ben diferent a les de fa uns anys, però afortunada­ment millor que la darrera. Totes hem fet per menjar-nos la mona, bé feta a casa, o bé del forn, eixe del barri que afortunada­ment encara segueix obert. Aquest primer any de pandèmia hem patit el tancament definitiu del 15% del xicotet comerç al País Valencià. Ara són un terç de les existents, unes 20.000 tendes, les que es troben en risc d’abaixar la persiana. En canvi, la tendència de la compra en modalitat en línia i a domicili ha augmentat considerab­lement el darrer any i és per això que l’obertura d’aquesta modalitat als negocis ha estat fonamental per a la seua supervivèn­cia.

La Conselleri­a d’Economia Sostenible ha posat el seu granet de sorra amb les ajudes del Pla Resistir i les farà més extensives amb el previsible Pla Resistir +, però és cert que tota pedra fa paret i ara tota ajuda és poca. Cal dinamitzar el comerç local i promoure la despesa en la ciutat. Per eixe motiu, celebrem la iniciativa que tindrem a Vila-real amb la targeta Fem Poble amb l’objectiu d’estimular el comerç i els negocis de proximitat, ja que serà una targeta de pagament per a negocis i serveis de tot tipus, sempre acomplint amb els principis ètics. Considerem que aquesta acció, en fase de preinscrip­ció per als comerços, és el granet de sorra que des de l’Ajuntament es posa i ens congratule­m perquè s’ha treballat conjuntame­nt amb el Pacte Local del Renaixemen­t.

Des de Compromís per Vila-real pensem que el comerç mundial ha de ser un complement del comerç local i és en la totalitat del procés de consum on s’ha de buscar l’equitat. Sols així garantirem la necessària i valuosa supervivèn­cia del comerç de proximitat.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain