El Periódico Mediterráneo

L’educació dels fills

- ENRIQUE *Bisbe de Tortosa

Benavent Vidal*

Cada any, quan arriba l’última etapa del curs, els pares que teniu fills en edat escolar comenceu a pensar en el següent. Estic segur que l’educació dels fills és una de les coses que més us preocupa, i que desitgeu encertar en les decisions perquè voleu el millor. És un dels deures més importants que teniu com a pares i un dret que els poders públics tenen l’obligació de respectar.

El procés educatiu és un camí de creixement personal en totes les dimensions, i no es redueix únicament a l’àmbit acadèmic i l’aprenentat­ge de coneixemen­ts. Un desenvolup­ament integral inclou també l’assimilaci­ó d’actituds i valors per a integrar-se en la societat buscant el bé de tots, convivint fraternalm­ent i treballant per un món més just.

Per a interiorit­zar aquests principis i portar-los a la pràctica, les persones necessitem educar-nos en una certa autodiscip­lina valorant l’esforç, i creixent en el sentit de la pròpia responsabi­litat. Els cristians no podem oblidar que la nostra fe inclou una visió de les realitats humanes: del matrimoni i la família, la societat i la política, la dignitat del treball, la importànci­a de la cultura en la construcci­ó d’un món humà. En una educació integral no hauria de faltar la formació en la fe que ajude a comprendre el perquè de les opcions cristianes davant la vida. Us vull animar a incloure l’ensenyamen­t de la religió en els programes educatius dels vostres fills. Sens dubte, una sòlida formació cristiana farà d’ells millors persones.

Penso que el servei educatiu que l’Església ofereix a la societat continua sent necessari. Si en altres èpoques es van crear escoles catòliques per cobrir un dèficit en el sistema educatiu, actualment són una possibilit­at que garanteix els drets dels pares en l’educació dels fills i contribuei­x al pluralisme cultural i a la llibertat, en uns moments en què els poders públics tendeixen a envair tots els àmbits de la vida de les persones i de les famílies.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain