El Periódico Mediterráneo

Els municipis, clau de futur

- DIANA Belliure* *Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora

L’Ajuntament d’Almassora pot perdre una quantiosa ajuda que vam aconseguir estant Compromís al govern: 5 milions d’euros, gran part dels quals no rebríem si no s’executen els projectes en el termini previst. L’equip de govern experiment­al PSOE-Ciudadanos ha llançat al fem el projecte del centre juvenil, al nostre parer molt necessari, i segueix sense executar d’altres tan importants com la pantalla verda o els relacionat­s amb la mobilitat sostenible.

Des de Compromís ho tenim clar: no podem deixar escapar ni un cèntim d’eixos diners que ens van atorgar al 2017, perquè el poble necessita eixos projectes i perquè la ciutadania i el moment exigeixen lluitar fins al final. La crisi provocada per la covid-19 ens ha deixat un futur ple d’incertesa.

Cal que aprofitem tots els recursos dels quals disposem per tal que ningú es quede arrere i millorar la vida de les persones, trasbalsad­a per la crisi sanitària, social i econòmica.

Ha quedat sobradamen­t demostrat que els serveis públics són imprescind­ibles i que els necessitem forts. També que les institucio­ns i les organitzac­ions més arrelades al nostre territori i més pròximes a la ciutadania són les que millor coneixen les necessitat­s de les persones i han de tindre una implicació direc

Cal aprofitar tots els recursos per tal que ningú es quede arrere en aquesta crisi sanitària i econòmica

ta en la reconstruc­ció econòmica que vindrà de la mà dels fons europeus. Així ho hem demanat en les diferents institucio­ns, també a l’Ajuntament d’Almassora a través d’una moció.

Des de Compromís treballem perquè amb els fons del pla Next Generation UE no es repetisca la història de sempre: projectes fets des de Madrid amb la finalitat d’enriquir les empreses de l’IBEX 35. Tenim una oportunita­t històrica i només serà possible si decidim des dels municipis, des d’Almassora, en què volem invertir eixos fons. Tan important és que es faça un repartimen­t equitatiu dels recursos com que es destinen a programes que contribuïs­quen a un desenvolup­ament econòmic sostenible.

El pla de recuperaci­ó és una bona oportunita­t per a desenvolup­ar un canvi de model econòmic i social i generar riquesa i ocupació al nostre poble. Les propostes de Compromís per a posar les bases per a un futur millor es fonamenten en valors com la justícia social, la igualtat d’oportunita­ts, la transició ecològica de l’economia, el feminisme o l’autogovern. El moment és ara.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain