El Periódico Mediterráneo

Optimitzac­ió del consum i millor gestió energética

Iberdrola actuarà com a facilitado­r tecnològic de les CEL

- CASTELLÓ

i-DE, la companyia de distribuci­ó d’electricit­at d’Iberdrola, actuarà com a facilitado­r tecnològic de les Comunitats Energètiqu­es Locals (CEL), que podrien posar-se en marxa a Espanya en els pròxims mesos.

Per a això, la companyia ha posat la seua experiènci­a i lideratge en transforma­ció digital a la disposició de huit projectes presentats al Next Generation EU en cinc regions: Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Extremadur­a, Castella-la Manxa i Regió de Múrcia, a les quals aportarà eines digitals que permeten una correcta gestió de la xarxa i de la producció renovable, la participac­ió activa dels usuaris i l’optimitzac­ió del consum, elements clau de la transició energètica.

En aquest àmbit, i-D’estructura el servei a aquests projectes col·laboratius sobre quatre pilars fonamental­s: gestió de dades, xarxes intel·ligents, integració de producció renovable i resiliènci­a i biodiversi­tat.

Com a resultat, els usuaris d’aquestes comunitats energètiqu­es locals aconseguir­an una major autonomia en el subministr­ament, al costat d’una correcta gestió de la xarxa, activa i dinàmica. Així mateix, tindran accés virtual a dades reals i actualitza­des de la producció i la demanda; i accediran en desenvolup­ar-ho de solucions intel·ligents d’emmagatzem­atge d’energia i recàrrega de vehicles. Amb això, sobre la base d’una xarxa robusta i resilient a fenòmens climàtics extrems.

i-DE recolzarà la tramitació i execució dels projectes, proporcion­ant assessoram­ent tecnològic i tècnic per a aconseguir una major eficiència de costos i de consum. A més del seu profund coneixemen­t de les energies netes i la seua integració en la xarxa, l’empresa assessorar­à aquestes comunitats sobre els sistemes d’emmagatzem­atge més eficients i les millors solucions de mobilitat, coneixent les ubicacions òptimes en cada localitat per a instal·lar punts de recàrrega. Aquest projecte està plenament alineat amb els plans de recuperaci­ó europeus.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Facilitarà eines digitals per a la gestió de la xarxa i la producció renovable.
MEDITERRÁN­EO Facilitarà eines digitals per a la gestió de la xarxa i la producció renovable.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain