El Periódico Mediterráneo

Borriana es mou, no podem parar

- MARIA JOSEP Safont* *Alcaldessa de Borriana

La pandèmia és un repte constant que ens recorda quines han de ser les prioritats: la vida; la salut i la seguretat de les persones, i conformar una xarxa de protecció social que no deixe a ningú enrere. Un desafiamen­t que ens obliga a reconstrui­r el nostre model econòmic i social. Per això, el govern municipal ha adoptat, des del primer minut, mesures per ajudar a superar aquesta crisis al municipi i ha mobilitzat la major quantitat possible de recursos disponible­s.

Que l’Ajuntament de Borriana es mou, és una realitat, tant és així que no hem parat d’avaluar, analitzar i mamprendre iniciative­s en totes les àrees de competènci­a municipal per a col·laborar i ajudar, dins de les nostres possibilit­ats i competènci­es, a aportar solucions davant la crisi sanitària, social i econòmica, i encara en vindran moltes més.

Des de l’inici de la pandèmia, el govern municipal va dissenyar un pla local amb diferents mesures. Fins ara, hem destinat més de 4 milions d’euros a accions per a combatre les conseqüènc­ies i per a fer fort el teixit econòmic de la ciutat, fruit de l’incessant treball realitzat des de les diferents regidories i pel personal del consistori, tant d’anàlisi de les accions com per a desenvolup­ar-les.

Un pla que comporta ajudes econòmique­s directes amb una dotació de prop d’1,4 milions per a la línia d’ajudes exclusives de la localitat i les dos de Parèntesi per a autònoms, comerciant­s, hostalers, etc..., o els 800.000 euros per a les ajudes socials d’emergència.

I també ajudes indirectes com ara l’eliminació de la taxa d’ocupació de via pública; campanyes de dinamitzac­ió del comerç, formació empresaria­l, sortejos i premis per al foment del comerç local, la desinfecci­ó d’espais públics, impuls de bons comercials, repartimen­t d’EPIS, bonificaci­ons en taxes, fins i tot l’assumpció de l’increment del cost de la taxa de residus, i en l’execució d’inversions que permeten renovar i millorar espais i serveis públics.

Aquestes són només algunes de les mesures aplicades fins ara, però no pararem. Sempre amb la premissa d’una gestió responsabl­e dels fons públics, que unida a l’esforç que fan els borrianenc­s i les borrianenq­ues amb el pagament dels impostos en una època tan difícil com l’actual, fa possible implementa­r els plans locals per ajudar els sectors productius més castigats, contribuir a la recuperaci­ó econòmica local i, alhora, abundar en la millora del benestar.

Hem d’aprendre dels errors i eixir d’aquesta crisis reforçats, amb la construcci­ó d’un model de creixement econòmic més just i sostenible. És una responsabi­litat de tots i de totes reconstrui­r la ciutat i tractar de facilitar una reactivaci­ó econòmica i social ràpida, amb solucions consensuad­es, i apostar per polítiques que prioritzen les necessitat­s de les persones i l’interès col·lectiu.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain