El Periódico Mediterráneo

La peça es podrà veure gràcies al cicle ‘Dijous al Raval’ que promou l’Ajuntament de Castelló

-

Escrita el 1926 per Federico García Lorca, Mariana Pineda és una obra que ens trasllada al segle XIX espanyol, al regnat de Ferran VII, dins un context de tensió constant entre monàrquics i liberals. Mariana, que dona el seu suport al moviment liberal, serà descoberta en una d’eixes col·laboracion­s, conduïda a la presó i sentenciad­a a mort.

Mariana Pineda es va convertir després de la seua mort en heroïna i defensora de la llibertat, més encara quan Lorca va decidir contar la seua història gairebé un segle després, impregnada de tot l’univers particular del poeta.

Així, de la mà de 3000 Ducados, companyia formada per un equip interdisci­plinari de les arts escèniques, arriba el 13 de maig al Teatre Raval de Castelló —emmarcada en el cicle Dijous al Raval que impulsa l’Ajuntament de Castelló a través de la seva Regidoria de Cultura— una adaptació d’aquesta peça teatral del poeta i dramaturg granadí, i ho fa amb la interpreta­ció de Marta Vicent, José Zamit, Javi Alfonso i Mafalda Bellido, amb música en directe i il·luminació de Manel Brancal, i sota la direcció de David Mallols —que també s’ha encarregat d’adaptar l’obra de García Lorca— i de Zamit.

L’origen

A inicis de l’any 2018 va nàixer aquesta proposta teatral «amb la intenció d’abastar a Lorca d’una forma senzilla i directa», expliquen els membres de 3000 Ducados, els qui han buscat recuperar «la seua essència, el seu univers lorquià, els seus personatge­s, les seues cançons, els seus poemes...».

I és que aquest projecte teatral s’ha marcat com un dels seus grans objectius «recuperar els clàssics contempora­nis», matisen. En aquest sentit, asseguren que amb Mariana Pineda, «pretenem recrear la història que va contar el nostre autor, així com l’essència d’ell mateix i de tot el seu simbolisme», així com reviure la història d’una dona enfrontada als totalitari­smes masculins, polítics i socials propis de la seua època.

 ?? 3000 DUCADOS ?? Marta Vicent i Javi Alfonso són alguns dels intèrprets d’aquesta obra.
3000 DUCADOS Marta Vicent i Javi Alfonso són alguns dels intèrprets d’aquesta obra.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain