El Periódico Mediterráneo

Tornarem a fer festes

No podem celebrar sant Pasqual però aquesta decisió ha de servir per a tornar amb més garanties

- JOSÉ Benlloch* *Alcalde de Vila-real

Si tot fóra com estic segur que prompte tornarà a ser, un dia com hui m’estaria adreçant a vostès des d’aquesta columna per a desitjar-los unes bones festes en honor al nostre patró, sant Pasqual. No ha pogut ser i a tots els vila-realencs i vila-realenques és una situació que ens dol ben a dins de l’ànima. Però, igual que ens dol, som conscients que és la millor decisió, la millor actitud, perquè el pròxim mes de setembre puguem definitiva­ment tornar a portar al carrer, amb totes les garanties, l’estima i la devoció a la nostra patrona, la Mare de Déu de Gràcia.

Va ser un decisió dolorosa, però absolutame­nt responsabl­e i prudent, per la que vull agrair especialme­nt la sensibilit­at demostrada pel Consell de Festes, la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, quan es va optar per suspendre qualsevol tipus de celebració. I, per descomptat, agraïsc també a tota la ciutadania la comprensió i al Consell Escolar Municipal i a la Direcció Territoria­l d’Educació pel suport que se’m va donar a l’hora de decidir que aquests dies de sant Pasqual foren considerat­s lectius. Una decisió adoptada des del consens en el si de la comunitat educativa que demostra el grau de maduresa, responsabi­litat i implicació en la lluita col·lectiva contra la pandèmia de professors, equips directius, pares, mares i alumnes. Una serietat i coratge que han demostrat amb escreix al llarg del curs més atípic i difícil de la nostra història.

Les festes no se celebren, però això no vol dir que els vila-realencs i les vila-realenques ens oblidem de la nostra identitat. De la nostra estima i devoció al patró, sant Pasqual, del agraïment a les joves que, cada any, hui i sempre, decideixen donar un pas endavant per a representa­r les nostres fes

L’abséncia de festes no vol dir que els vila-realencs i les vila-realenques ens oblidem de la nostra identitat

tes. Per això, com no podria ser d’altra manera, celebrarem la santa missa pontifical el dia de sant Pasqual i aprofitare­m diumenge la commemorac­ió del 50é aniversari de la beatificac­ió de la basílica per a seguir avançant en el nostre projecte de valorar l’entorn de sant Pasqual, amb noves portes i l’excel·lent cor construït després de 25 anys sense obres a la basílica.

També farem l’ofrena, de manera escalonada i durant dos dies, per portar-li flors a l’estàtua del patró que va esculpir amb tanta mestria el nostre fill predilecte Vicente Llorens Poy. Una ofrena que serà possible gràcies a la col·laboració de les nostres floristeri­es, que confeccion­aran els rams que, a través del conveni que mantenen amb l’Ajuntament, la Comissió de Penyes posarà a disposició de penyes, entitats i escoles de la localitat.

Vull llançar un missatge sobretot als més joves, demanar-los novament prudència i donar-los una vegada més les gràcies. Estic segur que, amb l’ajuda de totes i tots, en un poble modèlic com és el nostre, prompte tornarem a renàixer, a trobar-nos i abraçar-nos. A viure la festa com s’ha de viure, al carrer, en les nostres penyes, amb les nostres tradicions i l’estima als patrons per bandera. Bous, concerts, xulla, processons, foguera i ofrena multitudin­ària als patrons... Mentrestan­t, responsabi­litat i prudència. Visca sant Pasqual! Visca Vila-real!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain