El Periódico Mediterráneo

Vila-real garanteix amb 120 nous nínxols el servei d’enterramen­ts

Les noves unitats completen la primera fase d’un pla que reserva altres 153.857 euros per a enguany L’actuació salva la situació crítica de juliol de l’any passat, quan només quedaven 31 sepultures lliures

- R. D. M. J. C. comarcas@epmediterr­aneo.com VILA-REAL

La primera fase del pla de xoc per a allargar la vida útil del cementeri municipal de Vila-real ha permés habilitar al voltant de 120 nínxols, entre les noves construcci­ons i la rehabilita­ció d’altres antigues, amb la finalitat de donar resposta a la falta d’espai en el recinte que, com va publicar Mediterrán­eo en juliol de l’any passat, només comptava amb 31 sepultures lliures en el recinte funerari.

D’aquesta manera, i donant continuïta­t a la planificac­ió anunciada per l’alcalde, José Benlloch, el departamen­t de Serveis Públics ha completat la prolongaci­ó d’una illa de nínxols amb la construcci­ó de 48 noves unitats, a les quals cal sumar la rehabilita­ció d’altres sepultures en diferents zones d’aquest espai, fins a sumar al voltant de 120 unitats, de manera que s’assegura així la disponibil­itat d’espai per a inhumacion­s.

El regidor de l’àrea, Xus Madrigal, destaca la importànci­a dels treballs realitzats per a allargar la vida útil del cementeri municipal i subratlla que, «malgrat les dificultat­s econòmique­s de l’Ajuntament, hem fet tots els esforços possibles durant aquest passat any i continuare­m en 2023 perquè el mantenimen­t d’aquest recinte públic és una prioritat».

Així, la construcci­ó d’aquesta ampliació de 48 nínxols, executada per l’empresa local Urvisa, ha suposat una inversió de 48.236 euros, a la qual se sumen les actuacions de rehabilita­ció d’unitats antigues. De les 48 noves sepultures, 22 ja estan ocupades per la qual cosa es treballa ja en futures ampliacion­s de blocs. Per això, en el pressupost d’enguany una de

les poques inversions previstes correspon a una nova fase d’aquest pla d’ampliació, amb una assignació prevista de 153.857 euros.

CANVI DE FINANÇAMEN­T // A més, l’edil recorda que precisamen­t en el ple extraordin­ari convocat per a hui s’aprovarà el canvi de finançamen­t de les inversions del pressupost municipal, de manera

que «evitem haver de recórrer a un préstec i pagarem les inversions amb recursos propis per a reduir més l’endeutamen­t, que des que vam entrar al govern hem rebaixat en més de 20 punts».

Amb el canvi de finançamen­t, la previsió és que el deute se situe per davall del 52% a finals d’any, «enfront del 73% que ens vam trobar d’herència del PP en 2011».

«La nostra prioritat és continuar gestionant i sanejant l’Ajuntament sempre atenent les necessitat­s de la ciutadania. Per això, i encara que estem en un període de dies festius, no hem parat de treballar per a convocar ara el ple en el qual donarem llum verda al finançamen­t, amb recursos propis, de les inversions del pressupost», assenyala Madrigal.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, observa amb l’encarregat del cementeri les noves unitats de sepultura.
MEDITERRÁN­EO El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, observa amb l’encarregat del cementeri les noves unitats de sepultura.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain