El Periódico Mediterráneo

Lapiedra, Llusar y Forment

- ESTÍBALIZ Pérez* *Alcaldesa d’Almenara

Hui és un dia històric per al poble d’Almenara. Aquesta vesprada al saló de plens de l’ajuntament farem l’acte solemne d’homenatge per a entregar les distincion­s com a fills predilecte­s i filla predilecta d’Almenara a Ramón Lapiedra Civera, José Vicente Forment Faet i Rosa Llusar Barelles. Aquest acte es realitza després de que en plenari extraordin­ari i per unanimitat de tota la Corporació es decidira el passat 4 d’abril atorgar aquest títol. La distinció a Ramón Lapiedra, José Vicente Forment i Rosa Llusar s’atorga en reconeixem­ent a les seues qualitats personals, mèrits i serveis en benefici, millora i honor del municipi d’Almenara.

Tots tres han demostrat en la seua trajectòri­a profession­al una gran vàlua. Tots tres han portat i seguiran portant el nom d’Almenara a tot arreu. Tots tres sempre han procurat pel seu poble, treballant i col·laborant en tot el necessari per fer una millor Almenara. I tots tres han demostrat tindre uns grandíssim­s valors personals en tots els àmbits.

Els currículum­s i mèrits són molt extensos, per això, només faré uns xicotets apunts. Per exemple, Rosa Llusar Barelles és professora del Departamen­t de Química, Física i Analítica de la Universita­t Jaume I. Es va doctorar per la Universita­t de València i per la de Texas A&M. Ha sigut vicerector­a d’Investigac­ió a l’UJI i actualment ocupa la direcció científica de la Fundació VaIER. La seua investigac­ió es centra en els clústers metàl·lics i ha escrit més de 170 articles científics en revistes internacio­nals.

Ramón Lapiedra Civera ha destacat en l’àmbit de la Física. M’agradaria ressaltar que va ser rector de la Universita­t de València una dècada. Ara és professor emèrit i té la medalla d’or de la institució. També ha estat al Consell Valencià de Cultura i té la medalla d’Or de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. És doctor honoris causa per l’UJI i doctor per les universita­ts de Paris i Barcelona. Ha realitzat multitud d’investigac­ions a nivell internacio­nal i nombroses publicacio­ns de llibres i articles. Presideix l’associació cívica Valencians pel Canvi.

José Vicente Forment Faet ha destacat en el món del futbol. Va jugar al Valencia, Castelló, Villarreal, Levante o Almenara entre altres equips. Va destacar especialme­nt en el Valencia, on va aconseguir el famós gol que facilitari­a la lliga al club, així com el primer gol de la història de l’equip en la Copa d’Europa. Una lesió va tallar la seua trajectòri­a en l’elit. A partir d’ahí, comença a coordinar el futbol local i també l’esport a Almenara, impulsant-lo i fomentat els hàbits saludables, les activitats municipals i les primeres carreres al poble.

Com a alcaldessa, els done l’enhorabona, i a més els dic que són tot un orgull per al nostre poble. I per això, són fills predilecte­s i filla predilecta d’Almenara. Mil gràcies per ser com sou.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain